Hitem v ústní hygieně je tři tisíce let staré kloktání oleje

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Už před třemi tisícovkami let znali ajurvédští odborníci terapii, kterou teď objevují lidé na Západě. Kloktání rostlinného oleje po ránu má prý mocné účinky nejen na zdraví zubů a dásní, ale také na celkovou kondici organismu. Odstraňuje řadu potíží a hlavně čistí ústní dutinu od všeho možného.

Hitem v ústní hygieně je tři tisíce let staré kloktání oleje

„Nejnovějším trendem v péči o zuby je starodávné čištění olejem, kterým se doslova myslí kloktání jakéhokoli typu rostlinného oleje dvacet minut každé ráno na lačný žaludek,“ tvrdí Sydney Morning Herald.

Terapie je to opravdu pouze oprášená, stejnou metodu zná ajurvéda už tři tisíce roků. Podle ní kloktání oleje odstraňuje z úst bakterie, omezuje plak, osvěžuje dech, ozdravuje dásně, vyběluje zuby a chrání před řadou chronických potíží.

Olej dokáže z úst vypláchnout parazity, pesticidy, konzervační látky, chemická aditiva z potravin a toxiny z životního prostředí. Kromě výhod pro ústní hygienu moderní ajurvéda také uvádí, že tato metoda pomáhá při chronických bolestech, nespavosti, alergiích, diabetu, astmatu, potížích s trávením, srdečních chorobách, nemocech ledvin, leukémii a dokonce i při onemocnění AIDS.

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…