Hitem v ústní hygieně je tři tisíce let staré kloktání oleje

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Už před třemi tisícovkami let znali ajurvédští odborníci terapii, kterou teď objevují lidé na Západě. Kloktání rostlinného oleje po ránu má prý mocné účinky nejen na zdraví zubů a dásní, ale také na celkovou kondici organismu. Odstraňuje řadu potíží a hlavně čistí ústní dutinu od všeho možného.

Hitem v ústní hygieně je tři tisíce let staré kloktání oleje

„Nejnovějším trendem v péči o zuby je starodávné čištění olejem, kterým se doslova myslí kloktání jakéhokoli typu rostlinného oleje dvacet minut každé ráno na lačný žaludek,“ tvrdí Sydney Morning Herald.

Terapie je to opravdu pouze oprášená, stejnou metodu zná ajurvéda už tři tisíce roků. Podle ní kloktání oleje odstraňuje z úst bakterie, omezuje plak, osvěžuje dech, ozdravuje dásně, vyběluje zuby a chrání před řadou chronických potíží.

Olej dokáže z úst vypláchnout parazity, pesticidy, konzervační látky, chemická aditiva z potravin a toxiny z životního prostředí. Kromě výhod pro ústní hygienu moderní ajurvéda také uvádí, že tato metoda pomáhá při chronických bolestech, nespavosti, alergiích, diabetu, astmatu, potížích s trávením, srdečních chorobách, nemocech ledvin, leukémii a dokonce i při onemocnění AIDS.

Další články z rubriky

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Dnes | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Dnes | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

25. 3. | Často si myslíme, že pro svoje zdraví děláme to nejlepší, jenže je to přesně naopak a my pak paseku…

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

24. 3. | Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale…