Hlíva ústřičná: Léčivá houba, která sníží tlak i cukr v krvi a ochrání před nádory

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Hlíva patří v současné době mezi nejčastěji používané léčivé houby v Evropě, protože se osvědčila jako podpůrný prostředek při léčbě některých civilizačních chorob. Aby však hlíva byla skutečně účinná, doporučuje se její pravidelná konzumace.

Hlíva ústřičná: Léčivá houba, která sníží tlak i cukr v krvi a ochrání před nádory

Co obsahuje

Z hlívy byla izolována a identifi kována řada polysacharidů (*-glukany, *-glukan a glykoproteiny), které především podporují imunitní systém. Hlíva také obsahuje velké množství kyseliny listové a dalších vitaminů ze skupiny B, dále vitaminů C, D, K, minerálů a aminokyselin.

Nedávné studie ukázaly, že má imunomodulační, protirakovinné, antioxidační a protizánětlivé účinky, snižuje hladinu cholesterolu i cukru v krvi a krevní tlak, působí mimo jiné proti srážení krve a vykazuje antimikrobiální i antivirovou aktivitu. Používá se též při kožních chorobách a zraněních, jako jsou ekzémy, popáleniny, kožní alergie a k léčbě křečových žil.

Za zmínku stojí schopnost hlívy akumulovat těžké kovy, proto se hodí pro detoxikaci exponovaných lidí (v těžkém průmyslu, ale také kupříkladu ve stomatologii).

Následující »

Další články z rubriky

Trpíte na modřiny? Může jít o vážné onemocnění

Trpíte na modřiny? Může jít o vážné onemocnění

Dnes | Stává se vám, že se vám vytvoří modřina hrající všemi barvami, i když se jen lehce opřete o stůl?…

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

26. 5. | Brambory jsou snadno k dostání a když víte, jak je připravit, nebudou vás nudit. Existuje totiž…

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

25. 5. | 2 | Už jste se po dvacáté v posteli převalila ze strany na stranu a spánek se stále někde toulá?…

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

24. 5. | 1 | Na klasický smažený sýr dostane čas od času chuť každý z nás. Ne vždy se ale povede, aby sýr ze…