I jediný drink denně může u žen způsobit rakovinu

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Stačí mírná konzumace alkoholu a riziko vzniku celé škály druhů rakoviny u žen prudce stoupá. Prokázala to nová studie britských vědců, kteří sledovali 1,3 milionu žen.



Odborníci sedm let zkoumali životosprávu pacientek, které navštěvovaly kliniky, kde se léčí rakovina prsu.

Čtvrtina z nich vůbec nepila alkohol, téměř celý zbytek respondentek přiznal méně než tři drinky denně, průměr byl jeden drink za den.
Lékaři porovnávali ty, které vypily maximálně dva drinky za týden, s těmi, které si dopřávaly víc.

Ukázalo se, že každý alkoholický nápoj denně navíc zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu, tlustého střeva nebo jater. A nezáleží na tom, o jaký druh alkoholu jde. "Mírná konzumace alkoholu je prospěšná pro srdce a krevní oběh, ale má i negativní účinky," říká Dr. Phillip J. Brooks z britského Národního zdravotního institutu a dodává: "Je to ale velmi individuální záležitost, každá žena má jiný metabolismus. Proto všem doporučuji, aby si o rizicích promluvily se svým lékařem."




ČTĚTE TAKÉ:
Další potomek brazilské bohyně?






ČTĚTE TAKÉ:
Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Dnes | K zábavě prostě patří i něco na zub. Můžete sice s kamarádkami na sebe koukat a povídat si o tom,…

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

26. 6. | Plánovat si dovolenou podle svých dní by bylo sice krásné, ale v reálném životě jen těžko…

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

26. 6. | V horkém počasí člověk nemá ani chuť na jídlo, přesto odkládat přísun energie až na večer je…

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.