I potravinami proti celulitidě

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

O celulitidě bylo mnoho již řečeno a napsáno. Řada především kosmetických firem nás přesvědčuje, že právě jejich prostředek je ten pravý k odstranění celulitidy, tedy tuku, který se ženám ukládá v těle a způsobuje tak hrudkovitost a dolíčky na stehnech, hýždích, nadloktích a břiše.

I potravinami proti celulitidě


O celulitidě bylo mnoho již řečeno a napsáno. Řada především
kosmetických firem nás přesvědčuje, že právě jejich prostředek je ten
pravý k odstranění celulitidy, tedy tuku, který se ženám ukládá v těle
a způsobuje tak hrudkovitost a dolíčky na stehnech, hýždích, nadloktích a
břiše. Výzkumy prokázaly, že k celulitidě mají sklon ženy, u kterých
byla zjištěna zácpa, slabý lymfatický systém, špatný krevní oběh a
nedostatečná funkce ledvin a jater.


Bojovat můžeme s celulitidou i složením naší stravy.
Naturoterapeuti se domnívají, že vlastní příčinou celulitidy je strava,
která obsahuje velké množství škrobu, tuku, bílkovin a cukru. Doporučují
pravidelné cvičení, povrchovou masáž pokožky i příležitostný pobyt v
sauně, sprchování stehen a pánve střídavě studenou a teplou vodou, ale
hlavně jíst stravu, která obsahuje 75 % syrových potravin.


Doporučují se následující potraviny:



  • šňáva z červené řepy - pomáhá játrům štěpit uložené
    tuky, denně je nutno vypít 120 ml, šňávu lze připravovat doma nebo
    zakoupit v obchodech se zdravou výživou.

  • celer - pomáhá odstranit přebytečnou tekutinu z těla, lze ho jíst
    syrový nebo z něho pít šňávu

  • salátová okurka - povzbuzuje ledviny k vylučování většího
    množství odpadních látek

  • mořské řasy - obsahují minerály, jód, vitamíny as bílkoviny,
    napomáhají vyhlazování kůže a podporují vstřebávání tuků.

  • spirulina - je modrozelená řasa, výživná, prodává se v podobě
    kapslí či tablet ve specializovaných obchodech


Další články z rubriky

7 triků, jak připravit dokonalé dušené hovězí maso

7 triků, jak připravit dokonalé dušené hovězí maso

Dnes | Bojíte se připravovat hovězí maso? Maximálně děláte guláš nebo vývar? Je to věčná škoda. Hovězí…

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

22. 1. | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…