Indičtí lékaři operativně odstranili živou rybku z plic dvanáctiletého chlapce

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Klučina se zotavuje, ryba nepřežila. Anil devíticentimetrovou rybu vdechl, když si hrál s kamarády v řece v okrese Khargón ve státě Madhjapradéš.



List Times of India, který zprávu přináší, uvádí, že případy, kdy kluci v řece omylem spolknou rybu, nejsou nijak vzácné. Obvykle na to doplatí jen ryba, avšak tentokrát živočich chlapci zaskočil a skončil v plicích.

Klučina po chvíli začal lapat po dechu. Byl převezen do nemocnice. Když okysličení jeho krve nebezpečně pokleslo, byly pořízeny rentgenové snímky jeho plic. Lékaři se rozhodli okamžitě zakročit a během 45 minut trvající operace rybu vyňali.

Plicní specialista a expert na bronchoskopii Dr. Pramod Jhawar tvrdí, že jde o první podobný případ, s nímž se za dvacet let praxe setkal. Dodal:

"Ryba byla naživu a naposledy se nadechla právě ve chvíli, kdy jsme prováděli bronchoskopii. Omezovala funkci obou plic, a tak chlapce připravovala o kyslík."

foto: web.orange.co.uk




ČTĚTE TAKÉ:
Jak se oblékají celebrity v Cannes?






ČTĚTE TAKÉ:
Sheldon z Big Bang Theory se veřejně přiznal, že je gay a zasnoubil se

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…