Infrasauna: zahřeje vás nejen u srdce

Infrasauna: zahřeje vás nejen u srdce

Ztrácíte s úbytkem slunečních paprsků elán a pokouší se o vás chřipka? Infrasauna nabízí řešení, jak si bez ohledu na počasí dobít v pohodlí domova baterky a posílit imunitu. A nejen to.

Infrasauna coby metoda termoterapie

Termoterapie představuje léčebnou proceduru, během níž se na tělo aplikuje teplo nebo chlad . Podle hodnoty použité teploty dělíme termoterapii na dva základní druhy. Jedním z nich je pozitivní termoterapie , při níž je teplo do organismu přiváděno, druhým je negativní termoterapie , během níž se naopak teplo z těla působením chladných podnětů odvádí.

Na základě rozsahu aplikace rozlišujeme termoterapii celkovou a lokální . Infrasauna je jednou z metod pozitivní termoterapie , během níž se zahřívá celé tělo pomocí infračerveného záření .

Teplo, které léčí

Všechny procedury termoterapie vedou k intenzivnějšímu prokrvení (hyperémii) tkání, což urychlí regenerační procesy organismu, dojde ke snížení svalového napětí a snadnějšímu hojení . Termoterapie má zároveň protizánětlivé a analgetické účinky . V rámci pozitivní termoterapie navíc příjemné působení tepla představuje relaxaci , díky níž se uvolníte a odbouráte psychické napětí .

Infrasauna – moderní a šetrný způsob saunování

V rámci pozitivní termoterapie se nabízí celotělové procedury v podobě sauny , infrasauny a páry . Infrasauna představuje moderní alternativu saunování , která se od klasického saunování liší způsobem a intenzitou prohřívání organismu. Vlastností infračerveného záření je totiž schopnost proniknout až 4 cm pod povrch pokožky a tak efektivněji prohřát tkáně a vnitřní orgány.

Naše tělo je schopno absorbovat 80-90 % vyzařovaného infratepla a méně než 20 % infračervené energie zahřívá vzduch v kabině. Proto jsou infrasauny i při mnohem nižších teplotách účinnější než klasické sauny . Ty nejprve ohřívají na vysoké teploty vzduch, který následně povrchově zahřívá tělo. Je dokázáno, že oproti klasickým saunám se v infrasauně až 2x více zapotíte a množství vyloučených toxických látek je až o 10 % vyšší .

Díky nižším teplotám a vynechání procedury prudkého ochlazení je infrasauna vhodnou volbou i pro astmatiky a alergiky a není důvod bát se ji navštěvovat i s dětmi . Během saunování se vám bude lépe dýchat a nic nebrání tomu užívat si relaxaci při poslechu oblíbené hudby, nebo četbě.

Další blahodárné účinky infrasauny na zdraví

  • Posiluje imunitní systém .
  • Podporuje proces detoxikace .
  • Pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a tím navrací kůži hebkost, pružnost a zářivější vzhled.
  • Zmírňuje projevy celulitidy , akné , lupénky , ekzémů .
  • Urychluje hojení jizev a otevřených ran .
  • Je účinná v boji s artritidou a revmatismem .
  • Přispívá k efektivnímu hubnutí .

Spočněte doma v péči tepla, které vás zahřeje a zároveň léčí.

Doporučujeme

Články odjinud