Inspirace z Evropy: Jak obelstít kila

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: Zdraví

Zatímco české ženy jsou prý chronické dietářky, o ženách z jiných koutů světa slýcháváme v oblasti hubnutí a krásy jen samá pozitiva. Znáte fígle, kterými si Francouzky, Italky či Španělky udržují štíhlé postavy? My ano!

Inspirace z Evropy: Jak obelstít kila

Francouzky

Stylové Francouzky s vysokým sebevědomím jsou svou krásou proslulé snad po celém světě. Jejich devízou oproti českým ženám je láska k sobě samé. Přestože si Francouzky vychutnávají do sytosti všechny ty domácí dobroty, tedy máslo, croissanty, čerstvé pečivo, sýry, palačinky a další, problémy s nadváhou je netrápí. „Tajemství krásy Francouzek ale není ve sportu, v návštěvách fitka a ani v držení diet. Pravda je mnohem příjemnější. Užívají si požitkářský životní styl,“ vysvětluje nutriční specialistka Kristýna Báčová ze Světa zdraví.

Co to vlastně znamená? Francouzky za prvé všechno baví. To, co dělají i to, co si dopřávají k jídlu. Život i jídlo si vychutnávají a netrápí se odříkáním nebo dietami. Pro Francii jako národ je důležitá již samotná příprava jídla, které je čerstvé, chuťově pestré a lahodné i na pohled. Pro Francouze je jídlo společenskou událostí. Základem je pro ně snídaně, oběd je největším jídlem dne s několika chody. I když to vypadá, že Francouzi jedí hodně, nikdy se nepřejedí. Dopřávají ti totiž malé porce a navíc mají hodně pohybu. Ale pozor, žádné fitko, žádné řízené skupinové cvičení, ale ‚pouhá‘ chůze.

Zajímavost: Francouzky se nechávají hodně hýčkat. Srazy s kamarádkami, víno, wellness, masáže. Dělají všechno, co jim dělá dobře. A krásně přitom vypadají.

Pokud chcete zjistit, jak hubnou další národy, zvolte si v boxíku ten, který vás zajímá, a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…