Jablečná kosmetika za pár korun

Jablečná kosmetika za pár korun

Víte, že jablka jsou nejen léčivým druhem ovoce, ale i výborným zkrášlujícím přípravkem? Můžeme si z nich připravit úžasnou přírodní kosmetiku, které nás zaručeně o pár let omladí. Tak hurá do toho!

Jablečná šťáva má regenerující účinky

Čerstvá jablečná šťáva nebo i mošt pokožku dokonale vyživují a vypínají. Můžeme je použít i na regeneraci pleti šíje, prsou či rukou. Stačí, když šťávu naneseme na pleť a necháme zaschnout.

Čistící jablečná pleťová maska

Potřebujeme: 1 nastrouhané jablko, 2 lžíce jogurtu

Postup: Jablko smícháme s jogurtem, vzniklou směs naneseme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Potom dobře opláchneme a pleť ošetříme krémem nebo mandlovým olejem.

Stahující pleťová maska

Potřebujeme: 1 nastrouhané jablíčko, 1 čajovou lžičku citronové šťávy

Postup: Obě přísady dobře promísíme, naneseme na obličej i dekolt a necháme 15 minut působit. Poté dobře omyjeme. Tato maska čistí a stahuje póry, hydratuje pokožku a dodává jí vitaminy.

Protizánětlivá pleťová maska

Potřebujeme: 1 nastrouhané jablko, 1 lžíce medu, 1 lžičku citronové šťávy

Postup: Přísady smícháme dohromady. Směs naneseme na obličej a necháme 25 minut působit. Potom opláchneme vlažnou vodou. Tato maska má protizánětlivé účinky.

Regenerující pleťová maska

Potřebujeme: 1 nastrouhané jablko, 1 lžíci tekutého medu, 1 lžíci zakysané smetany

Postup: Ingredience promícháme. Vzniklou směs pak naneseme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Po uplynutí této doby dobře opláchneme.

Výživná jablečná maska

Potřebujeme: 1 najemno nastrouhané jablko, 2 lžíce tučného tvarohu, 1 lžičku tekutého medu

Postup: Jablko smícháme s tvarohem a medem, hotovou směs si naneseme na obličej a dekolt a necháme 30 minut účinkovat. Poté umyjeme teplou vodou.

Hydratující pleťová maska

Potřebujeme: 2 lžíce nastrouhaného jablka, 1 lžíce nastrouhané okurky, 1 lžíce tučného tvarohu

Postup: Všechny uvedené ingredience pořádně promícháme, vzniklou směs naneseme na obličej a dekolt a vše necháme 30 minut působit. Po uplynutí této doby umyjeme.

Vyhlazující jablečná maska

Potřebujeme: vaječný žloutek, 1 lžíci nastrouhaného jablka

Postup: Žloutek rozšleháme a smícháme s jablkem. Směs nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit, pak opláchneme teplou vodou.

Výživná ovesná maska

Potřebujeme: 1 lžíci jemně mletých ovesných vloček, 1 lžíci nastrouhaného jablka, 1 lžičku tekutého medu

Postup: Vločky nasypeme do hrníčku a přelijeme je vroucí vodou tak, aby voda byla 2 cm nad vločkami. Vše necháme 10 minut odstát. Pak přimícháme jablko, med, masku nanášíme na obličej a dekolt a vše necháme 20 minut působit.

Vitamínová maska

Potřebujeme: 1 kostku droždí, 1 nastrouhané jablko, 1 lžičku citronové šťávy

Postup: Droždí smícháme s jablkem a citronovou šťávou, směs naneseme na obličej, dekolt a necháme 30 minut účinkovat. Pak smyjeme teplou vodou.

Jablečno - slunečnicová maska

Potřebujeme: 1 hrst oloupaných slunečnicových semínek, 1 lžíci nastrouhaného jablka, 1 čajovou lžičku mandlového oleje, 1 čajovou lžičku tekutého medu

Postup: Semínka rozmixujeme, pak je smícháme s jablkem, olejem a medem. Vzniklou směs nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit.

Jablečný obklad

Čerstvě nastrouhané jablko zabalíme do plátna a přikládáme na namoženiny, výrony a modřiny.

Doporučujeme

Články odjinud