Jablka podporují paměť

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Jakmile si člověk uvědomí, že to s jeho pamětí už není příliš slavné, horečně začíná pátrat po lécích na její posílení. Přitom, jak experimentálně zjistil tým vedený Thomasem Sheaou z Massachusettské univerzity, účinný prostředek má každý vlastně po ruce.

Aby se předešlo paměťovým výpadkům stačí konzumovat dvě až čtyři jablka denně.

Strava doplněná těmito plody nebo šťávou z nich se totiž plně osvědčila u stárnoucích laboratorních myší, jež se po jejím požití dokázaly lépe a rychleji orientovat v labyrintu než jejich kolegyně, jimž toto ovoce nebylo dopřáno.

Vědci předpokládají, že hlavní zásluhu na blahodárném působení mají antioxidační substance, které jsou jablkům vlastní. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…