Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé. Zkuste na to jít s domácí jahodovou zmrzlinou.

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminů A, B, E i bojovníkem v prevenci proti rakovině. A tak když je použijete jako základ zdravého mlsání, vlastně dodáte tělu i potřebné živiny. Zpracováním ve zmrzlinu sice přijdete o část vitaminu C, ale pořád nebude zmrzlina jen prázdnými kaloriemi. Tady je pět receptů, každý je trochu jiný, tak si vyberte, který vám bude vyhovovat nejvíc.

Rychlá verze jahodové zmrzliny

Nejrychlejší varianta jahodové zmrzliny, kdy sladkost ještě vyladíte citronovou šťávou.

Recept najdete ZDE.

Jemnější varianta jahodové zmrzliny

Pokud nemáte rádi zrníčka, v tomto receptu vám nabízíme variantu, kdy rozmixované jahody přecedíte, a získáte tak jemný protlak, který dále proměníte ve zmrzlinu.

Recept najdete ZDE.

Lehčí varianta jahodové zmrzliny s jogurtem

Pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii, je tato varianta, kdy část smetany nahradíme jogurtem.

Recept najdete ZDE.

Čerstvé i mražené

„Zapomněla, vážení, na jahody mražený“ je asi verš, který má s mraženými jahodami spojený každý, kdo je starší třiceti let. V tomto receptu nemusíte mít jen čerstvé jahody, můžete zvolit i mražené.

Recept najdete ZDE.

Jahodová zmrzlina s bílkem

Na první pohled složitější varianta, protože musíte ušlehat bílek, ale získáte fantastickou pochoutku.

Recept najdete ZDE.

Podívejte se na test zmrzlin. Které kupovat?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Včera | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…