Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé. Zkuste na to jít s domácí jahodovou zmrzlinou.

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminů A, B, E i bojovníkem v prevenci proti rakovině. A tak když je použijete jako základ zdravého mlsání, vlastně dodáte tělu i potřebné živiny. Zpracováním ve zmrzlinu sice přijdete o část vitaminu C, ale pořád nebude zmrzlina jen prázdnými kaloriemi. Tady je pět receptů, každý je trochu jiný, tak si vyberte, který vám bude vyhovovat nejvíc.

Rychlá verze jahodové zmrzliny

Nejrychlejší varianta jahodové zmrzliny, kdy sladkost ještě vyladíte citronovou šťávou.

Recept najdete ZDE.

Jemnější varianta jahodové zmrzliny

Pokud nemáte rádi zrníčka, v tomto receptu vám nabízíme variantu, kdy rozmixované jahody přecedíte, a získáte tak jemný protlak, který dále proměníte ve zmrzlinu.

Recept najdete ZDE.

Lehčí varianta jahodové zmrzliny s jogurtem

Pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii, je tato varianta, kdy část smetany nahradíme jogurtem.

Recept najdete ZDE.

Čerstvé i mražené

„Zapomněla, vážení, na jahody mražený“ je asi verš, který má s mraženými jahodami spojený každý, kdo je starší třiceti let. V tomto receptu nemusíte mít jen čerstvé jahody, můžete zvolit i mražené.

Recept najdete ZDE.

Jahodová zmrzlina s bílkem

Na první pohled složitější varianta, protože musíte ušlehat bílek, ale získáte fantastickou pochoutku.

Recept najdete ZDE.

Podívejte se na test zmrzlin. Které kupovat?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Dnes | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

Včera | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…