Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé. Zkuste na to jít s domácí jahodovou zmrzlinou.

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminů A, B, E i bojovníkem v prevenci proti rakovině. A tak když je použijete jako základ zdravého mlsání, vlastně dodáte tělu i potřebné živiny. Zpracováním ve zmrzlinu sice přijdete o část vitaminu C, ale pořád nebude zmrzlina jen prázdnými kaloriemi. Tady je pět receptů, každý je trochu jiný, tak si vyberte, který vám bude vyhovovat nejvíc.

Rychlá verze jahodové zmrzliny

Nejrychlejší varianta jahodové zmrzliny, kdy sladkost ještě vyladíte citronovou šťávou.

Recept najdete ZDE.

Jemnější varianta jahodové zmrzliny

Pokud nemáte rádi zrníčka, v tomto receptu vám nabízíme variantu, kdy rozmixované jahody přecedíte, a získáte tak jemný protlak, který dále proměníte ve zmrzlinu.

Recept najdete ZDE.

Lehčí varianta jahodové zmrzliny s jogurtem

Pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii, je tato varianta, kdy část smetany nahradíme jogurtem.

Recept najdete ZDE.

Čerstvé i mražené

„Zapomněla, vážení, na jahody mražený“ je asi verš, který má s mraženými jahodami spojený každý, kdo je starší třiceti let. V tomto receptu nemusíte mít jen čerstvé jahody, můžete zvolit i mražené.

Recept najdete ZDE.

Jahodová zmrzlina s bílkem

Na první pohled složitější varianta, protože musíte ušlehat bílek, ale získáte fantastickou pochoutku.

Recept najdete ZDE.

Podívejte se na test zmrzlin. Které kupovat?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…