Jahody: probouzejí chuť na sex a zvyšují sexuální výkonnost

Jahody: probouzejí chuť na sex a zvyšují sexuální výkonnost

Jahody jsou nejen chutné a zdravé, ale podle posledních výzkumů mají i výrazné afrodiziakální účinky. Rada odborníků tedy zní: Před každým milováním snězte alespoň hrst jahod!

Ovocná semínka obsahují zinek, minerál, který je mimořádně důležitý pro sexuální aktivitu. Zinek přímo ovlivňuje množství a intenzitu vylučování mužského pohlavního hormonu - testosteronu. Ten u mužů aktivuje spermie a ženám pomáhá rychleji se vzrušit a dosáhnout kvalitnějšího orgasmu.

Zinek je obsažen v podstatě ve všech ovocných semenech, ale na rozdíl od hroznů, melounů, jablek a jiného ovoce, jsou semínka jahod tak měkká a drobná, že nikoho nenapadne je vyplivnout nebo se jich zbavit jiným způsobem.

„Sexuálním životabudičem“ je také mangan. Tento stopový prvek rovněž funguje jako přirozené afrodiziakum, navíc je potřebný pro krvetvorbu, udržuje zdravé tkáně, stará se o výživu mozku a nervů a prospívá kráse a zdraví vaší kpokožky a vlasů.

Dalším významným prvkem, který ovlivňuje sexuální touhu, je vitamin C – toho naleznete v jahodách srovnatelné množství, jako obsahují citrusové plody.

Je vědecky prokázáno, že zvýšený příjem vitaminu C výrazně ovlivňuje sexuální aktivitu. Běžná doporučovaná denní dávka je 1,1g/den. Pokud však jeho příjem zvednete na trojnásobek, mělo by se to znatelně projevit na vašich sexuálních výkonech. „Céčko“ navíc působí protistresově, a to je další faktor, který má výrazný vliv na kvalitu intimního života.

Vzkázal bych mužům i ženám, aby vždy, když se chtějí oddávat sexu, snědli hrst jahod. Afrodiziakální účinky nejsou odvislé pouze od obsahu zinku a manganu, které zvyšují výkonnost v posteli. Bobulové ovoce obecně obsahuje také hodně antioxidantů optimalizujících krevní oběh v pohlavních orgánech. Jahody mají navíc velice nízký obsah cukru, takže trávicí systém nezahltí nadměrným množstvím energie, “ tvrdí Patrick Hollford, autor studie o vlivu vitaminů a minerálů na lidské sexuální chování.

Doporučujeme

Články odjinud