Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Indické jídlo má pro nás exotickou chuť, je to hlavně díky specifickému aroma koření a kombinaci zeleniny, luštěnin a masa na různé způsoby. Ačkoliv to zní téměř nemožně, indické kuchyně se jen tak nepřejíte!

Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

Kuře na pepři s rajčaty

Indie má mnoho rozmanitých chutí a vůní, jednou z nich je právě pepř se směsí koření garam masala. Kuře marinované v jogurtu s pepřem a zázvorem krásně zkřehne a skvěle se doplňuje s výraznou omáčkou. Nezapomeňte na rýži basmati nebo indické placky!
Recept najdete zde.

Rýžové koláčky

Zvenku křupavé a uvnitř měkké placičky jsou skvělým předkrmem ke každému indickému jídlu. Pískavice a koriandr se skvěle hodí ke krevetám a díky mádrasskému karí si je můžete udělat pálivé přesně podle chuti.
Recept najdete zde.

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Úžasná a rychlá polévka s kokosovým mlékem. Žlutou kari pastu smažte pár minut s cibulí na oleji, chutě a vůně koření se pak mnohem lépe rozvinou. Dejte si ji s indickým chlebem a už nikdy nebudete chtít jinou!
Recept najdete zde.

Smažené kuličky v sirupu

Tento neotřelý, ale typicky indický dezert zaujme výraznou vůní kardamomu a lehce sladký sirup bude příjemná změna po šlehačkových dortech. Kuličky plovoucí v sirupu budou jistě bavit i děti.
Recept najdete zde.

Jehněčí tikka

Naprostá klasika indické kuchyně. Tikka masála je bezesporu nejoblíbenější indický pokrm na světě, dát si ho můžete v Londýně, New Yorku i Berlíně. Použitá směs koření je ten nejdůležitější prvek, ale každý dělá Tikku trochu po svém. Zkuste i trochu experimentovat a určitě nebudete litovat.
Recept najdete zde.

Česká Miss 2010 Jitka Válková (22) prozradila svůj oblíbený indický recept, na který utáhla svého nynějšího přítele.

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…