Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Indické jídlo má pro nás exotickou chuť, je to hlavně díky specifickému aroma koření a kombinaci zeleniny, luštěnin a masa na různé způsoby. Ačkoliv to zní téměř nemožně, indické kuchyně se jen tak nepřejíte!

Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

Kuře na pepři s rajčaty

Indie má mnoho rozmanitých chutí a vůní, jednou z nich je právě pepř se směsí koření garam masala. Kuře marinované v jogurtu s pepřem a zázvorem krásně zkřehne a skvěle se doplňuje s výraznou omáčkou. Nezapomeňte na rýži basmati nebo indické placky!
Recept najdete zde.

Rýžové koláčky

Zvenku křupavé a uvnitř měkké placičky jsou skvělým předkrmem ke každému indickému jídlu. Pískavice a koriandr se skvěle hodí ke krevetám a díky mádrasskému karí si je můžete udělat pálivé přesně podle chuti.
Recept najdete zde.

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Úžasná a rychlá polévka s kokosovým mlékem. Žlutou kari pastu smažte pár minut s cibulí na oleji, chutě a vůně koření se pak mnohem lépe rozvinou. Dejte si ji s indickým chlebem a už nikdy nebudete chtít jinou!
Recept najdete zde.

Smažené kuličky v sirupu

Tento neotřelý, ale typicky indický dezert zaujme výraznou vůní kardamomu a lehce sladký sirup bude příjemná změna po šlehačkových dortech. Kuličky plovoucí v sirupu budou jistě bavit i děti.
Recept najdete zde.

Jehněčí tikka

Naprostá klasika indické kuchyně. Tikka masála je bezesporu nejoblíbenější indický pokrm na světě, dát si ho můžete v Londýně, New Yorku i Berlíně. Použitá směs koření je ten nejdůležitější prvek, ale každý dělá Tikku trochu po svém. Zkuste i trochu experimentovat a určitě nebudete litovat.
Recept najdete zde.

Česká Miss 2010 Jitka Válková (22) prozradila svůj oblíbený indický recept, na který utáhla svého nynějšího přítele.

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…