Jak na jaře zhubnout ?

| Autor: MS | Rubrika: Zdraví

aro je před námi, léto tu bude coby dup a vánoce ( a mnohdy smutná zima) určitě zanechala své stopy. Než se pustíte do hubnutí, zkuste nejdříve zjistit, zda to máte opravdu zapotřebí?

Jak na jaře zhubnout ?


Jaro
je před námi, léto tu bude coby dup a vánoce ( a mnohdy smutná zima) určitě
zanechala své stopy. Než se pustíte do hubnutí, zkuste nejdříve zjistit, zda to máte
opravdu zapotřebí? Mnoho žen má pocit, že musí hubnout a přitom má štíhlou
postavu, jen na některých místech něco "plandá".


V tom případě je lepší než hubnout, začít posilovat. "Plandání" kůže
a svalstva není otázkou tuku, ale zpevněného svalstva. Zajděte proto do slušné
posilovny a pokud nevíte, jak na to, sežeňte místního trenéra a ten vám poradí. Řekněte
mu, že potřebujete zpevnit zadek, břišní svaly, prsa a paže. On už vám určitě
poradí.



Posilování má jednu velkou výhodu. Zpevněné svalstvo má oproti tuku a ochablým
svalům o mnoho větší spotřebu energie, a to i v klidovém stavu. Když bude vaše tělo
plné silných svalů, nejen, že se budete cítit lépe, ale tělo bude spalovat více
energie a vy si můžete dopřát i o trochu více jídla.

Při posilování se neděste změn na váze. Svaly jsou o mnoho těžší než tuk, a tak
můžete vážit více a přesto být štíhlejší.

Příště si povíme, jak se zbavit uložených zimních tuků.


autor: Michal


Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…