Jak na unavené oči

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Znáte ten pocit, kdy se vám před očima ztrácejí či splývají písmenka a vy se snažíte o maximální soustředění? Máte unavené oči a ještě spoustu práce před sebou?

Jak na unavené oči


Znáte ten pocit, kdy se vám před očima ztrácejí či splývají písmenka a vy se
snažíte o maximální soustředění? Máte unavené oči a ještě spoustu práce před
sebou?




Co tuto únavu způsobuje?

Práce při umělém osvětlení, čtení při nedostatečném osvětlení, dlouhé a časté
sledování televize při zhasnutém světle, vyčerpávající a dlouhotrvající práce
u monitoru počítače.




Co s tím?

Práci u počítače eliminujte, po dvou hodinách usilovné práce by měla následovat
delší přestávka. Tu můžete využít k akupresuře několika klíčových bodů v
obličeji. Palcem a ukazovákem masírujte kořen nosu pohyby nahoru a dolů. Palci obou
rukou masírujte po obou stranách hřbet nosu, ostatní prsty přitom spočívají na čele.

Při delším sledování nočního televizního programu nezapomeňte na osvětlení místnosti
( nejlépe boční osvětlení).




Unaveným očím prospějí různé obklady ( např. z ptačince, okurky, světlíku a okvětních
lístků měsíčku) a v lékárně zakoupené oční kapky.

Preventivně můžete užívat vitamíny A a B2.

Častá bolest očí může signalizovat i vážnější poruchu, proto doporučujeme
vyhledat očního specialistu.


Autor: redakce

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…