Jak postupovat dále při dosažení ideální váhy?

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Držela jste dietu a dostala jste se na svou vysněnou váhu? A nyní nevíte, jak si ji udržet? Dáme vám pár tipů, jak postupovat.

Pokud jste se naučila pravidelně cvičit, nepřestávejte. Budete v udržení hmotnosti mnohem úspěšnější, když budete v pravidelném cvičení pokračovat. Co se týká jídla, přidávejte si pomalu. Stále si hlídejte hmotnost a podle toho regulujte množství jídla, které každý den sníte. První čtrnáct dní po skončení vašeho dietního programu byste měla přidat maximálně 400 kJ. Jestli vám váha opět klesne, můžete přidat po dvou týdnech dalších 400 kJ. Takový postup opakujte dokud nedojde ke zvýšení váhy. Pak zůstaňte na této energetické hodnotě tři týdny a poté můžete zkusit opět přidávat.

Hlavně si věřte! Protože když počítáte s tím, že zase přiberete, tak se to tak většinou i stane. Dodržování nových návyků nesmíte brát jen jako dočasné řešení. Nabyté znalosti byste měla využívat a čerpat z nich i nadále.

Nepodléhejte panice, když vám váha zase stoupne. V takovém případě se vraťte zase k předchozím zásadám, které jste dodržovala. Nebo si piště všechno, co jste snědla a vypila během dne, a hned budete mít odpověď na to, proč zase přibíráte. Zamyslete se i nad tím, zda nemáte méně pohybu než dříve.

Netrapte se tím, že se musíte hlídat. Podporujte se tím, že jíte mnohem zdravěji než ostatní, kteří o váze nepřemýšlejí. Na zdravou výživu se můžete zaměřit a udělat si z ní koníčka. Odměnou vám bude kromě štíhlé postavy lepší zdravotní stav a skvělý subjektivní pocit.

1.Kolik kJ byste si měla přidávat po ukončení dietního programu?
2.Jak dlouho procházku byste měla denně absolvovat pro udržení váhy?
3.Co byste si měla hlídat na prvním místě při udržování váhy?
Výsledky kvizu a mnoho dalšího najdete na http://www.doformy.cz/kviz72

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…