Jak překonat vztek?

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Snad žádný člověk se nevyhne občasným záchvatům vzteku. Ať už ho způsobí neochotná prodavačka, poštovní schránka přetékající složenkami či přeplněná tramvaj. Jak s nimi naložit?

Jedna z obvyklých rad zní: odreaguj se! Možná vám v mysli nám vytane jako ideální objekt boxovací pytel. Pár rán a vztek je pryč. Dokáže nám však agresivní chování skutečně vrátit ztracený klid?

Odpověď přináší američtí psychologové. Při pokusu na několika stovkách dobrovolníků si ověřili svou tezi, že ti, kteří volí pro své odreagování agresivní chování, byli posléze ještě popuzenější než předtím.

Co z toho pro nás tedy vyplývá? Nesnažme se odreagovávat jakoukoliv agresí, neboť nás to ještě více rozzuří. I když takový talíř namířený správnou rychlostí k zemi může udělat také své. A počítat do deseti také nebývá od věci. Ostatně zmínění odborníci žádné jiné zázračné řešení nenabídli. Co tedy se vztekem? Asi se nakonec stejně každý zachová podle svého naturelu. A tady je pak každá rada drahá. (Plus)

Jak překonáváte vztek vy?

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…