Jak si doma vytvořit antialergické prostředí

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Trápí vás přecitlivělost na kdeco, a přesto si chcete užívat života? Minimalizujte už předem alergické projevy a snažte se, aby každé prostředí, ve kterém se nacházíte, bylo co nejméně rizikové. Následující doporučení vám pomohou vyhnout se alergickým reakcím venku, v autě či na dovolené.



www.ulekare.cz

Pohoda pod širým nebem

1. Jezdíte-li často autem, mějte vždy zavřená okna a nastavte si klimatizaci, aby vzduch cirkuloval.

2. Ve voze nikdy nekuřte.

3. Jste-li venku, minimalizujte procházky v zalesněných oblastech nebo zahradách.

4. Kontrolujte pravidelně počasí a pylovou službu. Pokud je venku horko, sucho a větrno, zůstaňte raději doma. V takových dnech je koncentrace pylů nejvyšší.

5. Snažte se vyhnout extrémním teplotním změnám – je to nebezpečné hlavně pro astmatiky.

6. Je-li to možné, zůstaňte doma, když jsou venkovní pyly nejagresivnější.

7. Musíte-li sekat trávník nebo jinak pracovat na zahradě s trávou, používejte roušku. Vyvarujte se sekání a procházek kolem čerstvě posekané trávy.

8. Vyhýbejte se i hrabání listí nebo práci se senem či kompostem, jste-li alergičtí na plísně.

9. Když se vrátíte z venku, osprchujte se, umyjte si vlasy a převlékněte se.

10. Pokud jste alergičtí na bodnutí hmyzem, chraňte se vhodným oblečením – noste dlouhé rukávy, nohavice, nepoužívejte parfémy apod.

11. Než vyrazíte na dovolenou, zabalte si všechny potřebné léky, které vám lékař předepsal. Vezměte si s sebou i náhradní přípravky, kdyby vám něco došlo.

12. Chystáte se na dovolenou do hotelu? Pak požádejte o antialergické přikrývky a polštáře nebo si přivezte svoje z domova.

13. Choďte jen do nekuřáckých restaurací a vybírejte si taková jídla, u kterých nehrozí potravinová alergie. Dávejte přednost spíše čerstvým než zpracovaným potravinám. Objevila se u vás někdy závažná reakce, jako je anafylaktický šok? Pak s sebou mějte po ruce i injekční adrenalin nebo jiné léky, které vám lékař předepsal.

www.ulekare.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Dnes | Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají…

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

26. 3. | V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře…