Jak si doma vytvořit antialergické prostředí

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Trápí vás přecitlivělost na kdeco, a přesto si chcete užívat života? Minimalizujte už předem alergické projevy a snažte se, aby každé prostředí, ve kterém se nacházíte, bylo co nejméně rizikové. Následující doporučení vám pomohou vyhnout se alergickým reakcím venku, v autě či na dovolené.



www.ulekare.cz

Pohoda pod širým nebem

1. Jezdíte-li často autem, mějte vždy zavřená okna a nastavte si klimatizaci, aby vzduch cirkuloval.

2. Ve voze nikdy nekuřte.

3. Jste-li venku, minimalizujte procházky v zalesněných oblastech nebo zahradách.

4. Kontrolujte pravidelně počasí a pylovou službu. Pokud je venku horko, sucho a větrno, zůstaňte raději doma. V takových dnech je koncentrace pylů nejvyšší.

5. Snažte se vyhnout extrémním teplotním změnám – je to nebezpečné hlavně pro astmatiky.

6. Je-li to možné, zůstaňte doma, když jsou venkovní pyly nejagresivnější.

7. Musíte-li sekat trávník nebo jinak pracovat na zahradě s trávou, používejte roušku. Vyvarujte se sekání a procházek kolem čerstvě posekané trávy.

8. Vyhýbejte se i hrabání listí nebo práci se senem či kompostem, jste-li alergičtí na plísně.

9. Když se vrátíte z venku, osprchujte se, umyjte si vlasy a převlékněte se.

10. Pokud jste alergičtí na bodnutí hmyzem, chraňte se vhodným oblečením – noste dlouhé rukávy, nohavice, nepoužívejte parfémy apod.

11. Než vyrazíte na dovolenou, zabalte si všechny potřebné léky, které vám lékař předepsal. Vezměte si s sebou i náhradní přípravky, kdyby vám něco došlo.

12. Chystáte se na dovolenou do hotelu? Pak požádejte o antialergické přikrývky a polštáře nebo si přivezte svoje z domova.

13. Choďte jen do nekuřáckých restaurací a vybírejte si taková jídla, u kterých nehrozí potravinová alergie. Dávejte přednost spíše čerstvým než zpracovaným potravinám. Objevila se u vás někdy závažná reakce, jako je anafylaktický šok? Pak s sebou mějte po ruce i injekční adrenalin nebo jiné léky, které vám lékař předepsal.

www.ulekare.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…