Jak si usteleme?

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Většina z nás prospí asi tak jednu třetinu života. Jak kvalitní je náš spánek a odpočinek do značné míry ovlivňuje námi vybrané lůžko. Správně vybraná postel nejenže ochrání vaše zdraví, ale pomůže vám zotavovat se z nemocí.

Jak si usteleme…?


Většina z nás prospí asi tak jednu třetinu života. Jak kvalitní je náš
spánek a odpočinek do značné míry ovlivňuje námi vybrané lůžko. Správně
vybraná postel nejenže ochrání vaše zdraví, ale pomůže vám zotavovat se
z nemocí. Postel, která nedává tělu dostatečnou oporu může způsobit
chronické bolesti zad nebo svalové napětí.

Při výběru postele neplatí zásada čím tvrdší, tím lepší ( jak se často
nesprávně používá). Příliš měkké lůžko nepodpírá dostatečně tělo
a spáč se boří do matrací, prohýbá si páteř, naopak tvrdá matrace může
způsobit, že si svaly nedostatečně odpočinou, spánek je přerušovaný a
neklidný hledáním správné polohy.


Na co by jste neměli při výběru lůžka zapomenout:



  • lůžko by mělo být minimálně o 15 cm delší než kupující osoba

  • při koupi postele nezapomeňte vyzkoušet, jak se na matraci leží, zda
    vám vyhovuje a poskytuje dobrou oporu a pohodlí

  • kupte si tu největší možnou postel, která se do vaší ložnici
    vejde, neboň při spánku je důležitý dostatečný prostor ( ve spánku
    se neustále hýbeme)

  • nešetřete, pořiďte si to nejkvalitnější, co si finančně můžete
    dovolit


Při koupi postele specifikujte přesně své požadavky týkající se
matrace a roštu ( pokud matraci položíte na zem, zabráníte tak cirkulaci
vzduchu skrze matraci, vlhkost v ní pak umožňuje množení se různých
bakterií).

Dnešní obchody nabízejí celou škálu různých matrací ( matrace s péry v
pouzdrech, matrace pérové, matrace pěnové, matrace z přírodních vláken,
ortopedické matrace) a roštů ( plné rošty, lištové rošty, pérované rošty).


Autor: Anna A.


Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…