Jak uvařit dokonalé vajíčko natvrdo, naměkko nebo nahniličko

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Uvařit vajíčka je na první pohled banální věc. Ale přece jen pár věcí je potřeba znát. Tak schválně, děláte to správně?

Jak uvařit dokonalé vajíčko natvrdo, naměkko nebo nahniličko

Naštěstí pryč je doba, kdy vejce byla na indexu kvůli zvyšování hladiny cholesterolu v těle člověka. Ukázalo se, že cholesterol ve vajíčkách není to samé jako lidský cholesterol a že nemůže ani jeho hladinu ovlivnit. Na tu mají výraznější vliv tuky.

Naopak vejce jsou bohatým zdrojem třinácti vitamínů a minerálů, zejména pro děti jsou také ideální potravinou bohatou na bílkoviny. Připravit vejce lze na mnoho způsobů, podívejme se dnes, jak udělat vařená vajíčka.

Jak na vajíčka natvrdo, naměkko nebo nahniličko, čtěte ZDE.

ANKETA: Jak máte nejraději vajíčka?



 

Další články z rubriky

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Včera | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

13. 10. | V létě člověk volí spíše studené pokrmy přiměřené počasí, na podzim naopak přijde vhod trocha…

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

12. 10. | Období podzimních plískanic a nepříjemných nachlazení je tu. Už si ani nepamatujete podzim, kdy by…

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

11. 10. | Ta krása, když na člověka vykoukne z mechu hříbek. A ta nádhera, když se pak do něj zakousne.…