Jak uvařit dokonalé vajíčko natvrdo, naměkko nebo nahniličko

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Uvařit vajíčka je na první pohled banální věc. Ale přece jen pár věcí je potřeba znát. Tak schválně, děláte to správně?

Jak uvařit dokonalé vajíčko natvrdo, naměkko nebo nahniličko

Naštěstí pryč je doba, kdy vejce byla na indexu kvůli zvyšování hladiny cholesterolu v těle člověka. Ukázalo se, že cholesterol ve vajíčkách není to samé jako lidský cholesterol a že nemůže ani jeho hladinu ovlivnit. Na tu mají výraznější vliv tuky.

Naopak vejce jsou bohatým zdrojem třinácti vitamínů a minerálů, zejména pro děti jsou také ideální potravinou bohatou na bílkoviny. Připravit vejce lze na mnoho způsobů, podívejme se dnes, jak udělat vařená vajíčka.

Jak na vajíčka natvrdo, naměkko nebo nahniličko, čtěte ZDE.

ANKETA: Jak máte nejraději vajíčka?



 

Další články z rubriky

Nejlepší bábovka: Zkuste olejovou, hrníčkovou, třenou i tvarohovou

Nejlepší bábovka: Zkuste olejovou, hrníčkovou, třenou i tvarohovou

Dnes | Tradiční bábovka neodmyslitelně patří k svátečnímu stolu. Milují ji děti, pochutnají si na ní i…

Jak na deprese: 10 potravin, které zlepší náladu a netloustne se z nich

Jak na deprese: 10 potravin, které zlepší náladu a netloustne se z nich

Včera | Jste to, co jíte – to platí opravdu beze zbytku. Jídlo ovlivňuje naši chemickou rovnováhu, a tím…

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

21. 2. | O víkendu máme konečně čas sejít se u stolu. Chceme si pochnutnat na něčem lahodném, ale nechceme…

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

18. 2. | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…