Jak vyléčit myomy v děloze: Bylinkami, sedacími koupelemi, pohybem a relaxací

Jak vyléčit myomy v děloze: Bylinkami, sedacími koupelemi, pohybem a relaxací

Myomy jsou velmi častým onemocněním. Přírodní medicína i v těchto případech nabízí léčbu bylinami a výživou…

Co jsou to myomy?

Myomy neboli fibroidy jsou děložní nádorky, které nemají základ ve vazivu, ale ve vrstvě svalové tkáně nazývané myometrium. Fibroidy mohou vznikat na vnitřní, vnější straně dělohy či uvnitř stěny. Myom může mít velikost hrášku, ale i pomela. Nejvíce potíží způsobují myomy uvnitř děložní stěny. Vyvolávají silné bolestivé krvácení.

Pokračování 2 / 5

Léčba výživou a bylinkami

Rostlinné hormony, které najdeme v luštěninách, semenech, ovoci a zelenině, pomáhají snižovat vysokou hladinu estrogenu, která povzbuzuje růst myomů.

Léčivé rostliny pomáhají ženám s děložními myomy hned několika způsoby. Povzbuzují detoxikaci organismu, posilují činnost ledvin, jater a celkově harmonizují ženské orgány.

Pokračování 3 / 5

Ženský čajík

Potřebujeme: 1 lžičku kontryhelu, 1 lžičku řebříčku, 1 lžičku kopřivy, 1 lžičku maliníku, 3 dl vroucí vody

Postup: Léčivky přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Poté přecedíme a můžeme popíjet. Tato pitná kúra by měla trvat 6 týdnů.

Po 6 týdnech doporučuji pokračovat s touto čajovou směsí

Potřebujeme: 1 lžičku kontryhele, 1 lžičku lékořice, 1 lžičku damiány, 1 lžičku třezalky, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Poté přecedíme a můžeme popíjet. Tato pitná kúra by měla trvat 6 týdnů.

Pokračování 4 / 5

Léčivé koupele

Ranní sedací koupel

Myomy mohou zpomalovat krevní oběh v děloze. Zvýšíme si ho touto chladnou sedací koupelí. Každé ráno si na 2 minuty (ne déle!!!) sedneme do studené vody. Poté se řádně osušíme a zabalíme do teplého županu. Tento postup provádíme po dobu 12 týdnů.

Sedací bylinková koupel

Potřebujeme: 2 lžíce řebříčku, 1 hrst kontryhele, 2 lžíce květů heřmánku, 1 lžíci drcené dubové kůry, 1 litr vroucí vody, dětskou vaničku (či větší nádobu), ručník

Postup: Léčivky zalijeme vroucí vodou a vše necháme 30 minut louhovat. Po uplynutí této doby přecedíme a čaj přilijeme k teplé vodě do vaničky. Sedací koupel by měla trvat 10 minut. Provádíme si ji 4x týdně po dobu 3 měsíců.

Slaná sedací koupel

Potřebujeme: 2 hrsti mořské soli, dětskou vaničku naplněnou teplou vodou (ne horkou!)

Postup: Sůl nasypeme do vaničky, vše doplníme teplou vodou a do vzniklé lázně si na 10 minut sedneme. Tento postup opakujeme 1x týdně po dobu 3 měsíců.

Octová sedací koupel

Potřebujeme: 1 dl kvalitního jablečného octa, dětskou vaničku naplněnou teplou vodou

Postup: Ocet nalijeme do vody ve vaničce a do vzniklé lázně si na 10 minut sedneme. Tento postup opakujeme 1x týdně po dobu 3 měsíců.

Pokračování 5 / 5

Dbejme na dostatečný přísun železa, zinku, hořčíku a vápníku!

Hořčík a vápník najdeme například v mandlích, sezamu či klíčkách. Místo chroupání ořechů můžeme konzumovat přímo z nich vylisovaný olej, doporučuji toto množství: 1x denně 1 lžičku mandlového oleje a 1 lžičku sezamového oleje. Zinek a železo obsahují zase dýňová semínka, užíváme 1x denně 1 lžičku dýňového oleje.

Pravidelný pohyb je pro ženy velmi prospěšný

Pro ženy je důležitý pravidelný pohyb. Půlhodinová procházka pomalou chůzí by měla být na denním programu. Další vhodnou pohybovou aktivitou jsou plavání, rychlá chůze, tanec a jóga.

Relaxační hudba navozuje celkový klid

Hudba má vliv na změnu mozkových vln. Toho můžeme využít při harmonizaci i samotné léčbě nejrůznějších potíží. Harmonizovat se dá jednoduchými, uklidňujícími zvuky, jako jsou například zpěv ptáků, delfínů, hučení mořských vln, praskání ohně atd., všechny tyto zvuky přispívají k relaxaci. Terapie zvukem je proto vhodná především k odstranění nervozity, nevyrovnanosti, stresu, úzkostných stavů a dalších emočních problémů. Zvukovou relaxaci si dopřáváme půl hodiny alespoň 2x týdně.

Myomy z pohledu alternativní psychologie…

Myomy obvykle charakterizují odmítání sama sebe, odmítání své ženskosti a celkového ženského principu.

Trápí vás menstruační bolesti? Jak si ulevit, čtěte ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud