Jarní detox II. zaměřeno na intimní partie

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Máte za sebou opakované gynekologické záněty? Trpíte na mykózy a kvasinkové infekce? Berete antibiotika? Bylinkářka Venuše Studničková doporučuje: „Udělejte si intimní očistnou kůru!“ O své intimní partie byste měly pečovat nejen pravidelně, ale i velmi promyšleně. Chcete být přece zdravě krásné všude, ne jenom tam, kde je to vidět…

Bylinkové čaje

Vhodné jsou bylinky ve formě čajů z kontryhele nebo řebříčku, které se pijí třikrát denně. Pít můžete i speciální bylinné směsi na ženské potíže a existují i míchané bylinkové čaje pro těhotné ženy.

Po celou dobu je třeba pití bylinek podpořit dalšími tekutinami kvůli snazšímu vyloučení škodlivin a propláchnutí ledvin. Pijte minerální vodu nebo čerstvě připravené zeleninové št'ávy. Omezte kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné. Bylinky je dobré pít i po dobrání antibiotik, jako prevenci proti poševním mykózám.



Sedací koupele

Zevně si můžete intimní oblast omývat roztokem z čajovníkového oleje, který dokáže ničit bakterie, plísně, kvasinky, dokonce se osvědčuje i proti potížím virového původu. Olej působí protizánětlivě, lehce znecitlivuje pokožku. V poslední době se velmi osvědčil také extrakt z grapefruitových jadérek.

Dá se užívat jak ve formě tablet a kapslí, tak zevně. Sedací koupel z extraktu grapefruitových jadérek (např. Citrovital), které jsou k dostání ve formě kapek je velmi účinná.

Výtažek obsahuje bioflavonoidy a brání množení bakterií, virů a plísní. Při nepříjemném pálení a svědění se osvědčují speciální bylinné masti přímo určené na ošetření intimních partií.

Prostředky intimní hygieny

Nepoužívejte k intimní hygieně obyčejná mýdla nebo chemické výrobky – narušují přirozené PH pochvy. Nahraďte je jemnými přípravky, které osvěží, působí antibakteriálně a zabraňují i tvorbě plísní. Nejúčinnější jsou intimní gely a pěny, obsahující výtažek z Aloe vera. Chrání především v „citlivých ženských obdobích“ a zklidňují popraskanou či poraněnou pokožku.

Úprava jídelníčku

Základem jídelníčku by měly být především zelenina a saláty - čerstvé nebo šetrně podušené, podle sezónní nabídky. Vyhněte se konzervám všeho druhu. Jezte často bílé a kysané zelí, cibuli a pórek, ředkev a ředkvičky, česnek, křen a ostrou hořčici, podmáslí a přírodní jogurt - to jsou vyhlášení „nepřátelé“ kvasinek.

Zřekněte se cukru a všech jídel, ve kterých je obsažen, bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky. Občas si pro změnu připravujte jídla z celozrnného obilí, ne však každý den. Celozrnné obilí působí kyselinotvorně.

Zeleninu připravujte šetrným způsobem, aby se zachovaly vitaminy, minerály a jiné zdravé látky, které obsahuje. Používejte metody jako je dušení, vaření v páře, ohřívání ve varných sáčcích nebo v keramickém nádobí. Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí šetřete. Po skončení kůry se stravujte nadále zdravě; mohli jste se mezitím přesvědčit, jak vám dělá tento způsob stravování dobře.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Včera | K zábavě prostě patří i něco na zub. Můžete sice s kamarádkami na sebe koukat a povídat si o tom,…

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

26. 6. | Plánovat si dovolenou podle svých dní by bylo sice krásné, ale v reálném životě jen těžko…

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

26. 6. | V horkém počasí člověk nemá ani chuť na jídlo, přesto odkládat přísun energie až na večer je…

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.