Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: Zdraví

V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře pořádný detox. Podle čínské medicíny je jaro pod vládou dřeva, a tedy i jater a žlučníku. Právě v téhle době máme šanci zbavit se všeho starého, co už do života nepotřebujeme. Jaro má v sobě obrovskou sílu. Malé klíčky prorazí i asfalt, aby mohly ke slunci. Stejné je to s námi. Pokud jsme si přes zimu dostatečně odpočinuli, máme šanci se teď zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň i dost síly pustit se do nových věcí. Abychom docílili co největší účinnosti a zbavili se škodlivin, je třeba udělat radikální řez nejen jídelníčkem, ale i pitným režimem a péčí o tělo.

Jak poznáte, že máte problém?

Na jaře, v březnu a dubnu, je také ta nejlepší doba na regeneraci jater a žlučníku. Že je očista těchto dvou orgánů potřeba, poznáte nejen na stavu pokožky, ale hlavně podle potíží se zažíváním a pálením žáhy, se záněty, tlakem pod hrudní kostí a v břiše po jídle...

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…