Při kocovině tělu chybí tekutiny a minerály. Jako klasický vyprošťovák platí čenečka

Při kocovině tělu chybí tekutiny a minerály. Jako klasický vyprošťovák platí čenečka

Tekutiny a minerály ale dodá i vývar
Nebo obecně jakákoliv polévka
Obyčejná cibule dokáže divy a společně s tymiánem odlehčí vašemu zažívání
Zázvor zklidní zažívání, v čaji dodá tekutiny
6
Fotogalerie

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

Není nic lepšího než vyléčit kocovinu jídlem. Řeč je o poctivé domácí česnečce, pečené cibuli i zázvorovém sirupu, který dodá tělu chybějící vitamíny.

Vyprošťovací česnečka

Není lepšího léku, jak se zbavit kocoviny, než domácí česnečka. Pomůže vám srovnat žaludek a především nakopne vaše tělo stejně jako při nemoci. Recept na česnečku najdete zde.

Pečená cibule na másle s tymiánem

Obyčejná cibule dokáže divy a společně s tymiánem odlehčí vašemu zažívání. Nezapomeňte cibuli připravovat na másle, žaludek je ideální promastit jak před náročným večírkem, tak po něm (což je také důvod, proč máme po bujaré noci chuť na nezdravé jídlo). Recept na pečenou cibuli najdete zde.

Zázvorový čaj

Pokud jste ve stavu, kdy se vám dělá i při sebemenším pomyšlení na jídlo zle, uvařte si zázvorový čaj. Podobně jako bylinky uklidní vaše tělo a pomůže mu rychleji se zotavit. Recept na zázvorový čaj najdete zde.

Pečené kuře

Není nic dietnějšího než pečené kuře s rýží. Máte-li doma maroda s kocovinou, upečte celé kuře podle osvědčeného receptu časopisu F.O.O.D. a oběd máte vyřešený! Recept na pečené kuře najdete zde.

 

Doporučujeme

Články odjinud