Jste unavená? Nehladovte a jezte bílkoviny!

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: Zdraví

V zimních měsících jsme trochu letargičtější a o něco unavenější než v jiných obdobích. Je to logické. Dny jsou kratší, slunce skoro nevidíme a příroda, ta nejmoudřejší ze všech, nedělá nic. Přesto jsou ale věci, které potřebujeme udělat. Nikdo přece nechce chodit po světě jako unavená zombie bez špetky jiskry. Existuje ale několik způsobů, jak získat zpátky něco z té tolik potřebné energie i v tomhle období. Podívejte se na naše jednoduché tipy a budete se cítit lehčeji a šťastněji… už za 30 dní!

Jste unavená? Nehladovte a jezte bílkoviny!

Životně důležité jsou vitaminy

Budete potřebovat spoustu energie v podobě vitaminů a minerálních látek ve stravě. Klíčový pro vás bude vitamin B, který pomůže vašemu tělu přetvořit jídlo do energie a tvorby červených krvinek. Vitamin B12 najdete v mase, mléčných výrobcích, rybách a cereáliích. Hořčík je také klíčem k mnoha procesům v těle, kontroluje hladinu cukru v krvi. V přírodní formě ho najdete například v celozrnném chlebu. Železo, které zase hraje roli při přenosu kyslíku do celého těla, můžete do těla dostat s červeným masem.

Následující »

Čtěte také

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

16. 10. 2017 | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. 2017 | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…