Článek jsem sice ani nepřečetl, ale každopádně čínská dietetika je geniální, už se jí zabývám nějakou dobu.Na vaši anketní otázku bych odpověděl otázkou: Kdo z nás čecháčků vlastně ví, co je to čínská kuchyně? Může být velký rozdíl mezi tím co se tu prodává v "čínských" bistrech a restauracích a skutečnou čínskou kuchyní.P.S.: Tvrzení že zelenina je podle číňanů JIN je tochu zavádějící :-)
Je zajímavé, že mnoho lidí, například svatá Hildegarda i další se celkem shodují v tom, že člověk má jíst především stravu vařenou, syrovou tak maximálně z jedné třetiny.
... jo, a taky tvrdím, že člověk je od přírody všežravec, a všeho s mírou... prostě, nic se nemá přehánět, a vše je OK...
To co plati v Cine nemusi platit u nas. Jak vime " podle selskeho rozumu"pro kazde podmebi jina strava a taky na co jsme zvykli od malicka. Telo potrebuje vse od zeleniny po ovoce.
je to nejak narocne a prisne.Ja zastavam nazor ze syrova zelenina je zdrava a kdyz se to Cinanum nelibi tak jsou divni.
Článek je dobrý, ještě tak nějakého čínského kuchařo-lékaře, který by na míru stravu připravoval. Vzhledem k pohybu celé rodiny, každý během dne se stravuje jinde, by musel být čtyřikrát...Ale za zvážení nebo aspoň za zamyšlení to stálo.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.