Kdo neumí správně jíst, nemůže žít

6 komentářů

Jirka
17. září • 21:34

Článek jsem sice ani nepřečetl, ale každopádně čínská dietetika je geniální, už se jí zabývám nějakou dobu.
Na vaši anketní otázku bych odpověděl otázkou: Kdo z nás čecháčků vlastně ví, co je to čínská kuchyně? Může být velký rozdíl mezi tím co se tu prodává v "čínských" bistrech a restauracích a skutečnou čínskou kuchyní.P.S.: Tvrzení že zelenina je podle číňanů JIN je tochu zavádějící :-)

ponny
18. listopadu • 14:41

Je zajímavé, že mnoho lidí, například svatá Hildegarda i další se celkem shodují v tom, že člověk má jíst především stravu vařenou, syrovou tak maximálně z jedné třetiny.

Daisy
18. listopadu • 10:59

... jo, a taky tvrdím, že člověk je od přírody všežravec, a všeho s mírou... prostě, nic se nemá přehánět, a vše je OK...

17. listopadu • 5:57

To co plati v Cine nemusi platit u nas. Jak vime " podle selskeho rozumu"pro kazde podmebi jina strava a taky na co jsme zvykli od malicka. Telo potrebuje vse od zeleniny po ovoce.

JITKA
16. listopadu • 21:04

je to nejak narocne a prisne.Ja zastavam nazor ze syrova zelenina je zdrava a kdyz se to Cinanum nelibi tak jsou divni.

Rom@na
14. listopadu • 23:02

Článek je dobrý, ještě tak nějakého čínského kuchařo-lékaře, který by na míru stravu připravoval. Vzhledem k pohybu celé rodiny, každý během dne se stravuje jinde, by musel být čtyřikrát...Ale za zvážení nebo aspoň za zamyšlení to stálo.

Doporučujeme

Články odjinud