Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni neodmyslitelně patří. Tady je devět receptů na výborné omáčky, ať už koprovku či rajskou.

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Svíčková omáčka

Spolu s vepřo-knedlo-zelem naprostý symbol české kuchyně. V této omáčce se pojí chuť kořenové zeleniny, smetany i masa, které se vaří spolu se zeleninou, a tak i ono se podepisuje na výsledné chuti.

Recept najdete ZDE

Rychlá rajská omáčka

Kdy jindy si udělat rajskou omáčku než v létě, kdy dozrávají rajská jablíčka. Rajská omáčka patří k zdravějším variantám české klasiky, tradičně se podává s plátkem hovězího masa, můžete zkusit i masové kuličky z mletého.

Recept najdete ZDE

Koprovka

Jedni ji milují, druzí nenávidí. Řeč je o koprové omáčce, která má výraznou chuť a připravuje se zásadně z čerstvého a voňavého kopru. Servírujte s knedlíkem a vejcem natvrdo.

Recept najdete ZDE

Křenová omáčka se smetanou

Pikantních chutí se vzdávat nemusíte! Křen do omáčky přidejte podle chuti – čím čerstvější použijete, tím pálivější bude výsledek.

Recept najdete ZDE

Kuře na paprice

Recept podle našich babiček, kterým nikdy neurazíte. Tajemstvím omáčky, která se podává společně s kuřecím, je především chuť mleté papriky, se kterou nešetřete.

Recept najdete ZDE

Játrová omáčka

Játrům se nemusíte vyhýbat, stačí znát ten správný recept! Omáčka z jater je další česká klasika, kterou zvládne i naprostý začátečník.

Recept najdete ZDE

Žampionová omáčka

Provoňte kuchyň žampiony a připravte si výbornou omáčku! Nejlépe se dělá samostatně v rendlíku, chuť zvýrazníte sušenou majoránkou a společně s kuřecím masem docílíte perfektního výsledku.

Recept najdete ZDE

Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám

Ušetřete během pracovního týdne čas a připravte k večeři jemnou smetanovo-sýrovou omáčku. Větším množstvím sýru omáčku zahustíte a navíc příprava nezabere víc než 15 minut! Doporučujeme přidat kousek výraznějšího sýru, jako je parmazán nebo čedar.

Recept najdete ZDE

Rychlá houbová omáčka

Máte doma zásobu sušených, čerstvých či nakládaných hub? Vykouzlete z nich další českou klasiku, která na vašem stole nesmí chybět. Překvapí vás svou jednoduchostí a uvidíte, že se po ní jenom zapráší!

Recept najdete ZDE

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Dnes | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

Včera | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…