Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Jaro je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je ve znamení koblih, které k němu bezesporu patří. Vyzkoušejte netradiční náplně, koblihy s nimi vás dostanou víc než klasické s marmeládou.

Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

Masopustní koblihy

Kdo by neměl rád ty kulaté bochánky plné zavařeniny, které se na nás smějí každé ráno v obchodě? Koblihy jsou samozřejmě nejlepší po ránu, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert ke kávě. Místo kupované marmelády si udělejte domácí. Díky ní dostanete svoje masopustní koblihy ještě o level dál.
Recept najdete zde.

Rumové koblihy

Bude to sice stát trochu úsilí, ale tento recept nedoporučujeme podávat dětem. Přestože je v celé dávce koblih jen jedna lžička rumu a děti s tím neopijete, přesto je pro ně nedoporučujeme.Opět využijte domácí marmeládu, kterou si připravte ze sezónních surovin.
Recept najdete zde.

Tvarohové koblihy

Pokud je pro vás představa koblihy s marmeládou moc fádní, vyměňte ji za tvaroh. Míra sladkosti náplně záleží čistě na vás, přidejte do ní moučkový cukr nebo citronovou šťávu. Tvaroh použijte ten v celofánu, v tomto případě je lepší než ten ve vaničce.
Recept najdete zde.

Jablkové koblihy se skořicí

Skvělá a nádherně podzimní vůně a chuť. Spojení jablek a skořice udělá z nadýchaných koblih mistrovské dílo. Nezapomeňte posypat cukrem. Kdo chcete více skořicové chuti, posypte místo krystalu skořicovým cukrem. Recept najdete zde.

Staročeské hnětýnky

Hnětýnky sice nejsou úplně koblihy, ale pokud si chcete pochutnat na něčem sladkém, ale ne úplně přeslazeném a s náplní, jsou hnětýnky to pravé. Co hospodyňka, to jiný recept, což platí i u koblih, ale rozhodně se do jejich receptu pusťte třeba hned o víkendu.
Recept najdete zde.

Návod na rychlou bábovku najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…