Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Jaro je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je ve znamení koblih, které k němu bezesporu patří. Vyzkoušejte netradiční náplně, koblihy s nimi vás dostanou víc než klasické s marmeládou.

Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

Masopustní koblihy

Kdo by neměl rád ty kulaté bochánky plné zavařeniny, které se na nás smějí každé ráno v obchodě? Koblihy jsou samozřejmě nejlepší po ránu, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert ke kávě. Místo kupované marmelády si udělejte domácí. Díky ní dostanete svoje masopustní koblihy ještě o level dál.
Recept najdete zde.

Rumové koblihy

Bude to sice stát trochu úsilí, ale tento recept nedoporučujeme podávat dětem. Přestože je v celé dávce koblih jen jedna lžička rumu a děti s tím neopijete, přesto je pro ně nedoporučujeme.Opět využijte domácí marmeládu, kterou si připravte ze sezónních surovin.
Recept najdete zde.

Tvarohové koblihy

Pokud je pro vás představa koblihy s marmeládou moc fádní, vyměňte ji za tvaroh. Míra sladkosti náplně záleží čistě na vás, přidejte do ní moučkový cukr nebo citronovou šťávu. Tvaroh použijte ten v celofánu, v tomto případě je lepší než ten ve vaničce.
Recept najdete zde.

Jablkové koblihy se skořicí

Skvělá a nádherně podzimní vůně a chuť. Spojení jablek a skořice udělá z nadýchaných koblih mistrovské dílo. Nezapomeňte posypat cukrem. Kdo chcete více skořicové chuti, posypte místo krystalu skořicovým cukrem. Recept najdete zde.

Staročeské hnětýnky

Hnětýnky sice nejsou úplně koblihy, ale pokud si chcete pochutnat na něčem sladkém, ale ne úplně přeslazeném a s náplní, jsou hnětýnky to pravé. Co hospodyňka, to jiný recept, což platí i u koblih, ale rozhodně se do jejich receptu pusťte třeba hned o víkendu.
Recept najdete zde.

Návod na rychlou bábovku najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…