Kocovině po svařáku lze předejít

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Teploty už začaly padat pod bod mrazu a dá se očekávat, že bude ještě hůř, protože se zima teprve ujímá své vlády. Ke slovu přicházejí zimní boty, čepice, rukavice, tlusté bundy a kabáty. Nic však nedokáže vnitřně zahřát lépe než voňavý grog či lahodné svařené víno.

A právě v případě druhého horkého moku, jenž umí zbavit pocitu chladu nejen ruce třímající sklenici, ale také při tradičním putování po vánočních tržištích a svátečně osvětlených ulicích proteplit trávicí trakt, mohou být následky jeho neumírněné konzumace značně nemilé. Krutá jsou pak obzvlášť rána, kdy se s kocovinou snoubí vytrvalé bolesti hlavy a neuhasitelná žízeň.

Přitom se dá nepříznivým účinkům svařáku poměrně snadno předejít. Jak totiž zjistili mnichovští odborníci na výživu, stačí zapomenout na cukr. Právě kombinace alkoholu a tohoto přírodního sladidla se stává jakýmsi spouštěcím mechanismem, který si pak dokáže neblaze pohrát s lidským organismem. Každý milovník svařeného vína by proto jím měl podstatně šetřit a k přípravě vřelého nápoje používat výhradně kvalitní druhy, které už samy o sobě chutnají sladce v přirozeném stavu. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 1
tak to mě cukr nevadí,čím sladší tím lepší Holátko 15. 12. 2005 | 22:37

Další články z rubriky

Tohle musíte udělat dnes, abyste od pondělka celý týden hubnuli

Tohle musíte udělat dnes, abyste od pondělka celý týden hubnuli

Dnes | Je jasné, že pokud chceme zhubnout, je třeba hubnoucímu režimu uzpůsobit jídelníček a také se začít…

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Včera | Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a…

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

27. 4. | Pokud na vás přišly jarní deprese a únava, je načase si s nimi poradit. Stačí čerpat vitalitu z…

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

26. 4. | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…