Komu páchne z úst?

| Autor: MS | Rubrika: Zdraví

S tímto velice nepříjemným jevem se všichni setkáváme velice často. Velkým problémem je způsob, jakým svému okolí dát najevo, že někomu "páchne z pusy".

Komu páchne z úst?


S tímto velice nepříjemným jevem se všichni setkáváme velice často. Velkým
problémem je způsob, jakým svému okolí dát najevo, že někomu "páchne z
pusy". V každém případě je vhodné to dotyčné osobě alespoň naznačit. Můžete
zkusit např. "Vezmi si žvejkačku" nebo "Nechceš žvejku ?". Svůj
způsob si určitě najdete sami. Dotyčný třeba ani neví, že je něco cítit a
nakonec sám uzná, že je dobré, když se to dozví.


Odkud se pach bere ?

První možností je aromatické jídlo (cibule, česnek, ..). Takovýto pach je ale většinou
krátkodobý a pomůže žvýkačka nebo ústní voda.

Dlouho trvající pach je ovšem způsoben obtížemi zubů a dásní, nebo infekcí, například
kandidózou.




Co s tím?


Naše babičky by nám určitě doporučily například žvýkání petržele, pití nálevu
z máty peprné nebo z řeckého sena. Lze také užívat chlorofylové tablety.

Existují i homeopatické přípravky jako Kali phos. na ranní pach nebo Merc. sol. na
kovovou pachuň během dne. Informujte se u svého lékaře nebo lékárnice.


Příznaky lze také zmírnit užíváním osvěžovačů a ústních vod obsahujících
perborát. Jestliže pach přetrvává delší dobou, je vhodné navštívit zubaře nebo
lékaře.


Nejlepší prevencí páchnoucího dechu je správná péče o chrup.


Autor: Michal

Zdroj:Encyklopedie alternativní medicíny

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…