Kouření po ránu škodí nejvíce

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Kouření velmi vážně škodí zdraví a nebezpečné je i občasné kouření malého množství cigaret. Nová studie z Pensylvánie ale dokazuje, že vůbec největšími hřebíky do rakve kuřáka jsou cigarety vykouřené hned po probuzení.




Lidé, kteří si neodpustí po probuzení ranní cigaretku, onemocní výrazně častěji na rakovinou plic, hlavy a krku než ti kuřáci, kteří kouří až později během dne.

Riziko jé téměř dvakrát větší, pokud si kuřák zapálí do třiceti minut po probuzení a 1,5krát větší, pokud si zapálí do hodiny po probuzení.

„Tito kuřáci mají vyšší hladinu nikotinu v krvi a zřejmě také jiné tabákové toxiny, jsou zřejmě také více závislí než kuřáci, kteří s první cigaretou počkají více než hodinu po probuzení,“ vysvětluje objevy Joshua Muscat z Penn State University.

Podle něj je jedinou spolehlivou prevencí rakoviny nezapálit si vůbec.







POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!









ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se, v jakých šatech se bude vdávat Petra Němcová!

Další články z rubriky

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Dnes | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Dnes | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

25. 3. | Často si myslíme, že pro svoje zdraví děláme to nejlepší, jenže je to přesně naopak a my pak paseku…

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

24. 3. | Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale…