Kouření způsobuje impotenci

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

U kuřáků, kteří vykouří do deseti cigaret denně, je o 16% zvýšen výskyt poruch potence. Jedenáct až 20 cigaret denně potom znamená nárůst rizika o šestatřicet procent a u silných kuřáků, 20 a více cigaret, se riziko impotence blíží až šedesáti procentům! A co víc, tyto poruchy jsou trvalé!

Na kuřáky dopadá jedna pohroma za druhou. Společenská tolerance vůči nim klesá, jsou místa i celá města, jako například japonské Tokio, kde se nesmí kouřit nejen ve veřejných prostorách, ale ani na ulicích!

Také lékaři kuřáky drtí stále novými argumenty. K dlouhému výčtu negativních dopadů kouření na lidský organismus se nyní přidal i poznatek čínských vědců, kteří zkoumali dopad kouření na mužskou potenci. Výsledky studie, kterou lékaři představili na Kongresu Epidemiologie a Prevence Kardiovaskulárních chorob v americkém Miami, jsou více než výmluvné.

Studie zahrnovala celkem 4764 kuřáků, mužů všech věkových kategorií. Jedno měli společné. Všichnitrpěli poruchami potence. Podle statistických výsledků studie přímo úměrně tomu, jak moc holdovali svému zlozvyku. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…