Kouření způsobuje rakovinu

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Toto je napsáno na každé krabičce cigaret, přesto mnoho lidí stále kouří.

Kouření způsobuje rakovinu


Toto je napsáno na každé krabičce cigaret, přesto mnoho lidí stále kouří. 



  • Jen u nás zemře ročně 22 tisíc lidí na následky kouření.

  • Kouření ničí každý orgán v těle.

  • Kouření trvale poškozuje mozek.

  • Způsobuje 20% kardiovaskulárních chorob.

  • Způsobuje 30% nádorových onemocnění.


Pokud kouříte a sami cítíte, že to není to pravé, ale své závislosti se nemůžete
zbavit, věřte, že vám pomohou výrobky Nicorette. 


Pokud chcete přestat, velkým problémem jsou abstinenční příznaky. Ty jsou individuální
a proto i léčba by měla být individuální. Nejčastěji je organismus závislý na
nikotinu a ten je potřeba dodávat do těla stále v menším a menším množství, až
závislost na něj zcela zmizí.

Na trhu jsou nikotinové žvýkačku, náplasti a dokonce i nikotinový inhalátor. Do
organismu se tak dostává kontrolované množství nikotinu bez nebezpečných zplodin a
zápachů, aby byly zeslabeny abstinenční příznaky.  Touha po nikotinu se tak snižuje,
stejně jako počet spotřebovaných nikotinových žvýkaček nebo náplastí.

Jsou vhodné i pro kuřáky, kteří chtějí kouření jen omezit, nebo jen přečkat
dobu, kdy nemohou kouřit. Z náplastí se nikotin vstřebává do organismu pokožkou
stejnoměrně po dobu šestnácti hodin.


Autor: Marcela H.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…