Krétská kuchyně nesvědčí alergiím

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Astma a soustavné podráždění nosní sliznice se u dětí, zejména v průmyslově rozvinutých zemích, stává novodobým prokletím. Tým vědců z Řecka, Španělska a Velké Británie si při sledování sedmi stovek obyvatel Kréty ve věku od sedmi do osmnácti let povšiml, že u nich není po alergiích téměř ani stopy.

Sužovaly je pouze občasné kožní vyrážky, jež působili roztoči nacházející se v prachu, který nedokáže odstranit z příbytku ani sebepečlivější hospodyňka. Jejich horní cesty dýchací ani plíce však nevykazovaly žádnou přecitlivělost. Vědci jejich odolnost připisují typické krétské stravě, jež obsahuje spoustu zeleniny a hlavně čerstvých potravin i středomořskému ovzduší.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…