Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a dokonce pro spoustu dalších kultur je kuře populární pokrm. Vybrali jsme pro vás několik receptů z celého světa, zkuste české řízky obměnit za něco nového.

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Sladké kuře Dakgangjeong

Korejské křupavé kuře je dozlatova usmažené a zalité hustou sladkou omáčkou ze sójovky a dalších přísad, které jsou pro Asii typické. Po usmažení nezapomeňte na kuře nasypat sezamová semínka a arašídy, bude tak ještě křupavější.
Recepty najdete zde.

Kotopoulo Tiganito Marinato

Možná jste na vaší dovolené v Řecku ochutnali smažené kuře Kotopoulo Tiganito Marinato. Marináda na maso se skládá z olivového oleje, citronů a bílého vína. Poté, co se maso naloží, můžete přejít ke smažení. Skvělý výsledek ochutnáte už za několik minut.
Recepty najdete zde.

Smažené kuře po jižansku

Skvělé kuře ze Spojených států. Kuřecí stehna naložte přes noc do podmáslí, aby maso bylo krásně měkké i po usmažení. Jako přílohu podávejte salát Coleslaw a nebojte se kuře dochutit tabascem.
Recepty najdete zde.

Taiwanské voňavé kuře

Taiwan je známý svým pouličním jídlem. Jídlo je tam tak levné, že se nevyplatí ho vařit doma. Většina oblíbených jídel z ulice není těžká ani na domácí přípravu. Samozřejmě i na Taiwanu je smažené kuře jedno z neoblíbenějších jídel, jeho lehce pálivá, ale přesto nasládlá chuť okouzlí každého.
Recepty najdete zde.

Kai tod taucheo

Tento velice ostrý recept pochází z Thajska, kde jsou pálivá jídla velice vyhledávaná, téměř nezbytná. Pokud máte rádi pálivé pokrmy, tento recept je přímo pro vás. K příloze zvolte rýži ochucenou rybí nebo delikátní ústřicovou omáčkou.
Recepty najdete zde.

Kuře „65“

Specialitou jižní Indie je toto smažené kuře v rýžové mouce. Kuře správně usmažíme tak, že ho vložíme do rozpáleného oleje na 180 °C a smažíme 7 až 10 vteřin. S teplotou to moc nepřežeňte. Ve velmi rozpáleném oleji povrch ztmavne a vnitřek zůstane syrový. Aby se olej moc neochladil, vkládejte maso postupně.
Recepty najdete zde.

Navíc: Podívejte se, jak vybrat tu správnou husu.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

Včera | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…