Kuchyňky na pracovišti versus toalety. Kde číhá více nebezpečných bakterií?

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Kuchyňky sdílené mnoha zaměstnanci na pracovišti jsou kontaminovány bakteriemi tak, že mnohdy v tomto ohledu předčí i toalety. Podle britského průzkumu jsou přitom největšími semeništi choroboplodných zárodků držáky konvice a dvířka mikrovlnných trub. Polovina ze všech ploch ve společné kuchyňce zaměstnanců je kontaminována nebezpečnými střevními bakteriemi.

Kuchyňky na pracovišti versus toalety. Kde číhá více nebezpečných bakterií?

A důvodem je prostě a jednoduše to, že lidé nedodržují striktně hygienu a často si nemyjí ruce. Když se pak všichni dotknou držáku konvice či dvířek mikrovlnné trouby, bakterie z jejich rukou se mohou šířit.

Semeništěm koliformních bakterií – tedy těch žijících ve střevech a ve výkalech – jsou také odkapávače, kde jich je podle hygienického průzkumu na pracovištích čtyřikrát více, než je povolený limit.

„V průměru lze říci, že pětasedmdesát procent ploch v zaměstnaneckých kuchyňkách obsahuje více bakterií než průměrná toaletní mísa na ženském záchodě,“ tvrdí mluvčí společnosti Initial Hygiene.

„Pravidelné mytí rukou mýdlem a teplou vodou se prokázalo jako skvělá metoda ke snížení množství patogenů na pokožce a jejich šíření dále v prostoru. Pokud se budou všichni pravidelně před jídlem, po jídle a především po návštěvě toalety mýt, pracoviště může být zdraví neškodné a bezpečné,“ tvrdí doktor Peter Barratt ze společnosti Initial Hygiene.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vitaminy, nebo prášky? Jaký je to rozdíl a které opravdu pomůžou

Vitaminy, nebo prášky? Jaký je to rozdíl a které opravdu pomůžou

Dnes | 1 | Kam jít pro první pomoc, když nám není dobře? Do lékárny, nebo do drogerie a na internet? Na trhu…

Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

Včera | Připadají vám luštěniny nudné? Zkuste naše nové recepty z hrachu, čočky a fazolí. Nejenže jsou…

Od pondělí do pátku: Zdravý jídelníček plný energie

Od pondělí do pátku: Zdravý jídelníček plný energie

20. 3. | Zdravá jídla každý den? Obohaťte svůj jídelníček o nezaměnitelné a především zdravé chutě celeru,…

Vržou vám kolena? Víme, jak si s klouby poradit

Vržou vám kolena? Víme, jak si s klouby poradit

20. 3. | 7 | Bolestmi kloubů trpí v České republice více než 2 miliony lidí, každý pátý člověk. A nejde jen o…