Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po kypřicím prášku do pečiva nebo po jedlé sodě. Rozdíl ve využití kvasnic, našlehaného bílku a prášku se sodou je jasný. Jak se ale liší soda s práškem do pečiva?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Prášek do pečiva, u nás doma zvaný „prdopeč“, nemůže chybět snad v žádné domácnosti, kde se vaří a peče. Hospodyňky, které usilují o zdravou stravu, shánějí ten bez fosfátů, který už dostanete běžně koupit v prodejnách zdravé výživy. Jedlá soda je ale v našich zeměpisných šířkách mnohem méně rozšířená. Třeba můj táta ale dělal lívance jedině s jedlou sodou.
Proč se ale tedy někdy používá ke kypření těsta prášek do pečiva a jindy jedlá soda? Jaký je mezi nimi rozdíl? Čtěte zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Včera | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

13. 10. | V létě člověk volí spíše studené pokrmy přiměřené počasí, na podzim naopak přijde vhod trocha…

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

12. 10. | Období podzimních plískanic a nepříjemných nachlazení je tu. Už si ani nepamatujete podzim, kdy by…

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

11. 10. | Ta krása, když na člověka vykoukne z mechu hříbek. A ta nádhera, když se pak do něj zakousne.…