Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po kypřicím prášku do pečiva nebo po jedlé sodě. Rozdíl ve využití kvasnic, našlehaného bílku a prášku se sodou je jasný. Jak se ale liší soda s práškem do pečiva?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Prášek do pečiva, u nás doma zvaný „prdopeč“, nemůže chybět snad v žádné domácnosti, kde se vaří a peče. Hospodyňky, které usilují o zdravou stravu, shánějí ten bez fosfátů, který už dostanete běžně koupit v prodejnách zdravé výživy. Jedlá soda je ale v našich zeměpisných šířkách mnohem méně rozšířená. Třeba můj táta ale dělal lívance jedině s jedlou sodou.
Proč se ale tedy někdy používá ke kypření těsta prášek do pečiva a jindy jedlá soda? Jaký je mezi nimi rozdíl? Čtěte zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

Dnes | Pokud chcete omezit konzumaci cukru, neznamená to, že jen ze svého jídelníčku vypustíte čokoládu,…

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

Včera | Koncem srpna je sklizeň okurek ze zahrádky v plném proudu a i v obchodech se dostanou koupit chutné…

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

17. 8. | Obzvlášť v létě se řada lidí potýká s pocením a nepříjemnými pachy. Ty mohou zasáhnout i naše…

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

15. 8. | Na pět z vás čeká letní balíček plný zdravý. Nenechte se zaskočit problémy spojenými s cestováním.…