Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po kypřicím prášku do pečiva nebo po jedlé sodě. Rozdíl ve využití kvasnic, našlehaného bílku a prášku se sodou je jasný. Jak se ale liší soda s práškem do pečiva?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Prášek do pečiva, u nás doma zvaný „prdopeč“, nemůže chybět snad v žádné domácnosti, kde se vaří a peče. Hospodyňky, které usilují o zdravou stravu, shánějí ten bez fosfátů, který už dostanete běžně koupit v prodejnách zdravé výživy. Jedlá soda je ale v našich zeměpisných šířkách mnohem méně rozšířená. Třeba můj táta ale dělal lívance jedině s jedlou sodou.
Proč se ale tedy někdy používá ke kypření těsta prášek do pečiva a jindy jedlá soda? Jaký je mezi nimi rozdíl? Čtěte zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Máte antibiotika? Zvolte vhodnou stravu, abyste si neuškodila

Máte antibiotika? Zvolte vhodnou stravu, abyste si neuškodila

Dnes | Když už nemoc postoupí tak, že pomohou jen antibiotika, nemá smysl se bránit. Léky vás sice zbaví…

Jak upéct skvělou domácí vánočku. Zkuste recept našich babiček

Jak upéct skvělou domácí vánočku. Zkuste recept našich babiček

15. 12. | Na první pohled je pečení vánočky složitá záležitost, které se nejeden začátečník zalekne. Když ale…

Co jste nevěděli o virózách: 10 základních informací

Co jste nevěděli o virózách: 10 základních informací

14. 12. | 3 | Opakuje se to každý rok a všichni to dobře známe. Náhle nás přepadne teplota, bolest svalů,…

6 nejlepších kuchařek, které chcete najít pod stromečkem na Vánoce 2017

6 nejlepších kuchařek, které chcete najít pod stromečkem na Vánoce 2017

13. 12. | Pokud rádi vaříte, kuchařek není nikdy dost. Přinášíme vám šest kousků, které udělají radost…