Léčba česnekem opravdu funguje!

| Autor: MK | Rubrika: Zdraví

O blahodárných účincích česneku bylo napsáno dost a dost. Přesto je česnek stále předmětem zájmu lékařů z celého světa. O významu česneku pro lidské zdraví prý zdaleka ještě nevíme všechno.

Léčba česnekem opravdu funguje!

Česnek snižuje už v nízkých dávkách krevní tlak, reguluje průtok krve a výrazně ovlivňuje hladinu cholesterolu. Podle posledních průzkumů jeden stroužek česneku (v syrovém stavu asi 3g) sníží při dlouhodobém podávání hladinu cholesterolu v krvi až o dvacet procent! Česnek také prokazatelně brzdí rakovinné bujení a zpomaluje projevy arteriosklerózy.

Japonští alergologové nedávno zjistili, že česnek funguje jako účinná látka proti nepříjemným alergiím, které trápí až třetinu populace vyspělých zemí. Působí také jako antioxidant a posiluje celkovou imunitu organismu.

Proč se česnek coby účinný lék ještě stále ve větší míře neprosadil? Důvod je malicherný - charakteristický a nepříjemný zápach nejen z úst konzumenta.

Tomu však lze zabránit například tak, že jako zákusek rozkousne člověk po česneku ještě několik zrnek kávy. Česnekový zápach prý dokáže úspěšně neutralizovat také žvýkání snítky petržele.

K dostání jsou také česnekové tablety nebo česnekové pasty. U těchto výrobků by měl být následující zápach omezen.

Silné pálení česneku lze snížit tepelným zpracováním. Pro optimální účinnost léčby, především chřipky, je třeba aby česnek v krku pořádně pálil.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…