Lehký oběd vám zlepší náladu

| Autor: Dana Alsherová | Rubrika: Zdraví

Znáte ten pocit únavy po dobrém obědě? Nechce se vám zpět do práce, jediné, co vás v tu chvíli láká, je sladké nicnedělání nebo spánek. Jak je možné, že vás jídlo tak unavilo?

Lehký oběd vám zlepší náladu


Znáte
ten pocit únavy po dobrém obědě? Nechce se vám zpět do práce, jediné, co vás v tu chvíli láká, je sladké nicnedělání nebo spánek. Jak je možné, že vás jídlo
tak unavilo? Zvolili jste příliš těžké jídlo.


Vhodnou volbou potravin můžete docílit toho, že budete plni energie a zlepší se i vaše paměň. Které potraviny je vhodné poobědvat?


Energii vám dodá jídlo bohaté na proteiny - ryby, mušle, garnáti,
krocaní prsa, nízkotučné jogurty, netučné mléko nebo obsahující bór -
grepy, jablka, hrušky, ořechy, brokolice, luštěniny.

Paměň vám zlepší zinek - luštěniny, produkty moře ( pozor na konzumaci v těhotenství),
obilniny,

riboflavin - mandle, mléko, játra, karoten - listová zelenina, pomeranče,
zelenina a jídla bohatá na tiamin - ořechy, otruby, pšeničné klíčky.


Vyvarovat byste se rozhodně měli alkoholu, kávě, máslu, umělým
sladidlům, jídlům obsahujícím konzervační přísady a dobarvovaným jídlům.


Lehký a zdravý oběd vám zlepší náladu a zvýší vaši výkonnost
ke spokojenosti vašeho šéfa.


Autor: Dana Alsherová

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…