Lékař jí oznámil: Jste těhotná. Za pár hodin porodila

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Třiadvacetiletá Američanka porodila jen pár hodin poté, co jí lékař oznámil, že je těhotná. Není to ojedinělý případ. Rozhodně ne v USA, kde bylo už více silně obézních žen, které o své graviditě netušily do pokročilého stádia těhotenství. Tento případ je zajímavý tím, že dotyčná pár hodin po odhalení gravidity porodila čtyři a půl kila vážící zdravou holčičku.

Lékař jí oznámil: Jste těhotná. Za pár hodin porodila

Katherine Kropasová z Massachusetts přišla k lékaři s bolestmi zad a břicha. Vyšetření ale vyloučila vážné zdravotní potíže. Pak gynekoložku napadlo udělat ultrazvuk břicha. Ten odhalil dítě v devátém měsíci těhotenství. Bolesti ve skutečnosti byly porodní a třiadvacetiletá žena pár hodin nato přivedla na svět zdravou dcerku.

„Přibrala jsem sice trochu v posledních týdnech, ale přišlo mi, že je to jen trochu kvůli svátkům,“ dodala Kropasová v rozhovoru pro televizi WCVB.

„Už jsem podobné případy ve své kariéře zažila, stává se to často ženám s nadváhou či obézním, které mívají nepravidelnou menstruační periodu, takže si ničeho zvláštního nevšimnou. Kvůli tomu ale žena většinou zanedbá prenatální péči o dítě, v tomto případě ta péče rozhodně nebyla ideální,“ uvedla gynekoložka Jennifer Ashtonová v rozhovoru pro televizi ABC.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…