Lékaři odmítli operovat obézního pacienta

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Několik minut před započetím zákroku pacienta převezli z operačního sálu zpět na lůžko. Důvod byl jednoznačný: nepřiměřená tloušňka. Když obézní muž slyšel, že operace nemůže být provedena, protože je příliš tlustý, myslel si, že začala působit narkóza a blouzní.

Lékaři odmítli operovat obézního pacienta




Když nezabírají diety, cvičení ani lázeňské pobyty, začnou nešňastní obézní
lidé pomýšlet i na chirurgické zákroky. Zvláště ženy pomýšlejí jako na poslední
možnost na liposukcí, operativní odsátí tuků. Pokud se však pro podobný,
mnohdy příšerně vyhlížející zákrok, rozhodnou, měly by se operatérům přijít
raději včas ukázat. Svá nadbytečná kila hodlal svěřit do péče lékařů také
jeden značně obézní muž ve španělské metropoli Madridu. Operace mu měla
pomoci ke štíhlejší postavě, ale i zachránit život. Srdce ani plíce už kapacitně
nestačily zásobovat kyslíkem obrovské tělo a hrozilo jejich selhání.



Několik minut před započetím odborného odtučňovacího zákroku však pacienta
převezli z operačního sálu zpět na lůžko. Důvod byl jednoznačný: nepřiměřená
tloušňka.

Když obézní čtyřiačtyřicetiletý muž slyšel, že operace nemůže být provedena,
protože je příliš tlustý, myslel si, že začala působit narkóza a blouzní.
Špatnou zprávu přinášející lékař však opakoval: �Jste moc tlustý. Operaci
nemůžeme provést. Vážíte totiž dvě stě třicet kilogramů. To je moc i pro
naše technické podmínky. Operační stůl by vás neunesl. Je sestrojen na maximální
váhu sto devadesát pět kilogramů.�

Trapnou situaci se snažily zlehčit dietní sestry. Jejich úkolem v příštích
týdnech bude, aby pacientova váha klesla nejméně o pětatřicet kilogramů.
Jinak se madridský pekař Gonzalo Diaz operativního odstranění tuku zřejmě
kvůli selhávajícím životně důležitým orgánům nedočká. (Plus)

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…