Lidé s rychlejšími reakcemi žijí déle

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Nový výzkum ukazuje, že lidé, kteří reagují na podněty rychle, mají 2,6krát nižší riziko, že předčasně zemřou. Skotští vědci z University of Edinburgh zkoumali reakční rychlost více než 7400 osob a dospěli k závěru, že předčasná smrt více ohrožuje lidi pomalejší. Dodávají také, že rychlé reakce jsou možná příznakem inteligence, a ta se zase často spojuje se zdravějším životním stylem.

Vědci zkoumali dobrovolníky průměrného věku 46 let během 80. let minulého století. Po dvaceti letech tyto dobrovolníky znovu dohledali a zjistili, že bezmála 1300 z nich již zemřelo.

Doktor Geoff Der, jeden z autorů této studie, řekl reportérům BBC: "Výzkum ukázal, že existuje závislost mezi reakčními časy a inteligencí. Lidé s vyšší inteligencí obvykle mívají vyšší vzdělání a pracují na místech, kde panují lepší podmínky. Také se lépe starají o své zdraví, pokud jde o nekouření, cvičení a jídelní návyky. Zdá se, že tělo lidí s vyšší reakční rychlostí je prostě lépe stavěné. Delší život je pak důsledkem kombinace všech těchto faktorů."

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…