Lidé s rychlejšími reakcemi žijí déle

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Nový výzkum ukazuje, že lidé, kteří reagují na podněty rychle, mají 2,6krát nižší riziko, že předčasně zemřou. Skotští vědci z University of Edinburgh zkoumali reakční rychlost více než 7400 osob a dospěli k závěru, že předčasná smrt více ohrožuje lidi pomalejší. Dodávají také, že rychlé reakce jsou možná příznakem inteligence, a ta se zase často spojuje se zdravějším životním stylem.

Vědci zkoumali dobrovolníky průměrného věku 46 let během 80. let minulého století. Po dvaceti letech tyto dobrovolníky znovu dohledali a zjistili, že bezmála 1300 z nich již zemřelo.

Doktor Geoff Der, jeden z autorů této studie, řekl reportérům BBC: "Výzkum ukázal, že existuje závislost mezi reakčními časy a inteligencí. Lidé s vyšší inteligencí obvykle mívají vyšší vzdělání a pracují na místech, kde panují lepší podmínky. Také se lépe starají o své zdraví, pokud jde o nekouření, cvičení a jídelní návyky. Zdá se, že tělo lidí s vyšší reakční rychlostí je prostě lépe stavěné. Delší život je pak důsledkem kombinace všech těchto faktorů."

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Dnes | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…