Lidé s rychlejšími reakcemi žijí déle

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Nový výzkum ukazuje, že lidé, kteří reagují na podněty rychle, mají 2,6krát nižší riziko, že předčasně zemřou. Skotští vědci z University of Edinburgh zkoumali reakční rychlost více než 7400 osob a dospěli k závěru, že předčasná smrt více ohrožuje lidi pomalejší. Dodávají také, že rychlé reakce jsou možná příznakem inteligence, a ta se zase často spojuje se zdravějším životním stylem.

Vědci zkoumali dobrovolníky průměrného věku 46 let během 80. let minulého století. Po dvaceti letech tyto dobrovolníky znovu dohledali a zjistili, že bezmála 1300 z nich již zemřelo.

Doktor Geoff Der, jeden z autorů této studie, řekl reportérům BBC: "Výzkum ukázal, že existuje závislost mezi reakčními časy a inteligencí. Lidé s vyšší inteligencí obvykle mívají vyšší vzdělání a pracují na místech, kde panují lepší podmínky. Také se lépe starají o své zdraví, pokud jde o nekouření, cvičení a jídelní návyky. Zdá se, že tělo lidí s vyšší reakční rychlostí je prostě lépe stavěné. Delší život je pak důsledkem kombinace všech těchto faktorů."

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…