Maminka.czTěhotenství

Markéta: Můj těhotenský deníček

Vanda Stöckbauerová 21.  10.  2014
Na těhotenském testu jste objevila dvě čárky a nevíte, na co se těšit? Pomůžou vám zkušenosti ostatních maminek. Čtenářka Markéta nám poslala svůj deníček, který si vedla v těhotenství. Porovnejte její pocity se svými.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Náš příběh s manželem začal vlastně klasickou a naprosto neoriginální zápletkou. Já byla šestnáctiletá holka, co se zakoukala do staršího kluka. Byla to bláznivá láska na první pohled. Ačkoli byly sympatie vzájemné, on se nikdy k ničemu nerozhoupal a já na to byla tenkrát příliš nesmělá. Proto jsem si o něm dlouhé dva roky nechávala zdát a po čase dospěla k závěru, že čekání už bylo dost, a vydala se svou vlastní cestou.

Opět jsme se setkali po dlouhých sedmi letech. Oba jsme mezitím dospěli a změnili se. Z kluka se vyklubal dospělý muž a já už taky nebyla ta ustrašená nesmělá holka. Vzájemné sympatie zůstaly a my se po letech dali dohromady. Skoro jsem ani nevěřila, že co jsem si jako holka tolik přála, se opravdu splnilo – jako v nějakém naivním romantickém filmu.

A založení rodiny? O dětech jsme mluvili už od začátku, oba jsme si je moc přáli, ale nechtěli jsme nikam spěchat. Nejdřív přišla na řadu svatba, po které jsem vysadila antikoncepci a nechala vše na přírodě. Počítali jsme s tím, že nám snažení o miminko může trvat poměrně dlouho. Ne každý má to štěstí, že se zadaří hned napoprvé, a tak jsme na svém aktivním životním stylu nic neměnili. Začali jsme rekonstruovat bydlení, s přáteli se chystali na výlet do moravského sklípku, na zimu naplánovali lyžování v Alpách… Ale jak manžel rád říká – chceš-li Boha rozesmát, pověz mu o svých plánech...

Vypráví: Markéta Mihalcsatinová

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Vaše příběhy, Jen pro maminku, Jen pro tatínka, Ranní vstávání, Celý zbytek, Hýždě, Psychická pohoda, Nedočkavost, Porodní pokoj, Probouzení, Nepříjemný pocit, Růženka, Pestrá strava, Obrovský strach, Spíž, Výstřelek, Martínových, Opravdové miminko, Nejoblíbenější činnost, Chuťovka, Záhul, Šípková Růženka, Chudáček