Marta Jandová se v devatenácti letech živila jako uklízečka

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Zpěvačka Marta Jandová (37), dcera rockera Petra Jandy, rázně odmítla žebrajícího mladíka ve vestibulu stanice metra Náměstí Republiky. Ten na ní chtěl peníze, údajně na jídlo.



O potraviny, podle odéru vznášejícího se nad ním, podle Korza i okolo stojících lidí rozhodně ale nešlo.

"Nezlobte se, ale podobným lidem já přispívat rozhodně nebudu. Nejde mi vůbec o nějakou finanční částku, ale podporovat mladé, zdravé lenochy rozhodně nemíním. Doporučila jsem mu, aby zkusil pracovat, ale to pro něj nebyla dobrá rada. Lepší je zřejmě žebrat, než se o sebe postarat," rozhořčené vysvětlila zpěvačka Korzu své počínání.

Marta Jandová na charitu slyší a finančně se zapojila do řady projektů, ale podobná individua prý rozhodně živit nebude. "Nejsem tou osobou, která se ráda předvádí v novinách či televizních šotech a vykládá, co v této oblasti dělá. Já mám ráda a podporuji konkrétní akce, přesně zaměřené. Peníze dám raději nemocným dětem, nebo třeba pouličním tanečníkům či muzikantům, kteří se o něco alespoň snaží, než lidem, jako byl ten mladík, jehož jedinou snahou je pumpnout ostatní," uvedla Jandová.

Jak prozradila, ani ona neměla vždy na růžích ustláno. Dokonce se živila v devatenácti letech úklidem, ale nikdy by se nesnížila k tomu, aby žebrala o peníze. "Chápu, že se někomu někdy nemusí dařit tak, jak by si přál. Ale je na každém, jak se k problémům postaví," dodala Marta Jandová.




ČTĚTE TAKÉ:
Partyšová se už sama sobě nelíbí, zhubla pod 50 kilo





ČTĚTE TAKÉ:
Videorozhovor s Terezou Kostkovou a lékařem: HPV - jde o váš život

Komentáře

Komentářů celkem: 1
Plne súhlasím s jej postojom... hecana 25. 11. 2011 | 18:33

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…