Masáže

Masáže

Jaké další druhy masáží si můžete naordinovat a proč byste měla? Přinášímě vám hned několik typů na různé masáže. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte alespoň jednu z nich.

Reflexní masáž

Odborník vám při této 5000 let staré východoasijské terapii tiskne reflexní body,´které se nacházejí takřka všude na těle. Najdete je na dlaních a na chodidlech. Nejčastěji se reflexní terapie aplikuje na plosky nohou. Kromě preventivní funkce pomáhá řešit akutní i chronické problémy, dá se užít jako doplněk jiné léčby nebo k urychlení rekonvalescence.

Reflexní terapii lze využít při migrénách, bolestech zad a plotének, bolestech kloubů, alergiích, detoxikaci těla a podpoře lymfatické drenáže. Body jsou propojeny s vnitřními orgány, takže terapeut dokáže skrz ně léčit vnitřní bolesti, které vedou k problémům vnějším. Přínosné pro tělo i ducha je propojení reflexních masáží s masážemi jinými.

Zkuste: Janu Fridrichovou ze studia Magnolia, Náhorní 8, Praha 8, www.studiomagnolia.cz, tel. 737 282 177, reflexní masáž chodidel 30 minut, 250 Kč nebo 60 minut, 400 Kč.

Lymfatická masáž

O té jsme detailně psali v srpnovém čísle MyLife, ale ve zkratce je to báječná terapie, která rozproudí lymfu pomocí docela jemných doteků terapeutky po celém těle. Lymfa neboli tělesná míza odvádí z organismu toxické látky, léčí otoky a zadržování vody. Pomůže rozbít i tukové zásoby, čímž vás nadopuje novou, čistou energií.

Pokud tedy potřebujete pročistit organismus od škodlivých usazenin, toužíte zhubnout nebo otěhotnět, rozhodně si dopřejte lymfomasáž. Je to velmi příjemné a velice účinné ošetření.

Zkuste: Zuzana Hofmannová ze Spa & Beauty Holmes Place Energy Karlín, Křižíkova 44, Praha 8, www.holmesplace.cz, tel. 774 400 503, 222 331 111, manuální lymfodrenáž 120 minut, 1580 Kč.

Thajská masáž

Metodika práce s tělem spojující prvky akupresury a jógy. Pro velké množství protahovacích manévrů můžeme popsat thajskou masáž jako aplikovanou hathajógu či reklamním názvem jóga pro líné. Termín popisující umění thajské masáže nejlépe je jógová masáž. Vidíte-li dobrého maséra při práci, můžete mít pocit, že tradiční masáž je vlastně meditací. Sestava thajské masáže začíná v uvolněné poloze na zádech s prací na přední části těla.

Rytmickým houpavým pohybem masér zpracovává chodidla, pokračuje uvolňující prací na energetických liniích. Sestava vrcholí velkými jógovými ásanami (pozicemi), kterých netrénovaný člověk sám nedosáhne.

Zkuste: Wellness centra Sabai v Praze, Brně, v resortu Svatá Kateřina či v Bratislavě, www.sabai.cz, kde za 60 minut zaplatíte 990 Kč a za 90 minut thajské masáže dáte 1290 Kč.

Masáž Shiatsu

Tradiční japonská masáž pro usměrnění a harmonizaci životní energie. Podporuje regeneraci a fyzickou i psychickou rovnováhu. Působí proti únavě, stresu a napětí, posiluje imunitu, aktivuje samoléčebnou schopnost organismu. Shiatsu spočívá v přiměřeném tlaku palci, dlaněmi, lokty, koleny a chodidly na meridiány (tělesné dráhy vnitřních orgánů), na akupunkturní body a ostatní energetické systémy a tělesné struktury bez použití emulze nebo oleje.

Provádí se přes volné, pohodlné oblečení. Forma zahrnuje rotace a protahování končetin, kloubů a meridiánů. Shiatsu zvyšuje sebeuvědomění a citlivost. Podporuje a vyživuje životní sílu.

Zkuste: Ayurmedic centrum, které najdet na adrese: Na Šafránce 17/1771, Praha 10. www.ayurmedic.cz, tel. 271 742 186 nebo 350, 60 minut masáže shiatsu stojí 800 Kč. Doporučujeme i specialitu tohoto podniku shiatsu pro těhotné.

Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu MY LIFE.

Doporučujeme

Články odjinud