Máte rádi rychlé občerstvení? Pijte pomerančový džus!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Kdo se nedokáže vzdát nezdravých pokrmů z rychlých občerstvení, měl by si k nim dopřát alespoň pomerančový džus. Ten totiž obsahuje určité typy antioxidantů flavonoidů, které ruší negativní účinky smažených pokrmů bohatých na nasycené tuky a jednoduché cukry.



Studie z University of Buffalo sídlící v americkém státě New York prokázala, že negativní účinky volných radikálů, na něž jsou pokrmy z rychlého občerstvení bohaté, mohou být vyrušeny právě antioxidanty z pomerančového džusu. Pokud jsou konzumovány společně, pak se antioxidanty dostávají do těla ve stejnou chvíli jako volné radikály, jimž pak brání vyvolávat záněty v cévách a zvyšovat riziko mrtvice či infarktu.

Experti z University of Buffalo zjistili, že pomerančový džus je velmi bohatý na naringenin a hesperidin, látky se silnými antioxidačními účinky.

„V naší studii jsme prokázali, že pokud člověk při konzumaci potravin z rychlého občerstvení bohatých na sacharidy a tuky pije pomerančový džus, oxidační účinky volných radikálů nejsou tak silné, jako když pije vodu či slazené nápoje,“ potvrdil autor studie docent Husam Ghanim z Buffala.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…