Med v čaji je přežitek, využijte ho pro svoji krásu!

Med v čaji je přežitek, využijte ho pro svoji krásu!

Téměř každý má doma v kuchyni sklenici s medem. Většina lidí ho využívá především k oslazení čaje, zlatavá sladká hmota má ale spoustu dalších využití. Navíc se nikdy nezkazí, maximálně zcukernatí.

Přírodní epilace

Smíchejte 1 hrnek cukru krystalu, ¼ šálku medu a 2 polévkové lžíce citronové šťávy. Opravdu dobře přísady rozmixujte a ohřívejte za občasného míchání asi 2 minuty. Sledujte, jak se bublající cukr mění v lepkavou hmotu. Poté nechte hmotu 10 minut vychladnout, dokud vám bude jeho teplota nepříjemná. Naneste na zarostlé oblasti, přiložte pruh starého rozstříhaného trička a zbavte se nechtěných chloupků!

Změkčovač kůže

Pokud máte zatrhanou, narušenou a nevzhlednou kůžičku kolem nehtů, med je nejlepší pomocník. Stačí nabrat trošku mezi prsty a oblast kolem nehtů masírovat a poté ještě nechat pět minut působit. Smyjte teplou vodou a pocítíte rozdíl.

Hojič spálenin

Spálení od sluníčka naštve, o tom žádná. Ale nebojte, s medem se ho zbavíte rychle. Smíchejte rovný díl medu a aloe vera a potřete postiženou oblast. Aloe vera a med jsou velmi účinné na popáleniny, takže bolest se rychle utiší.

Odstraňovač akné

Trápí vás akné? Snadná pomoc. Med totiž může být užitečný i v tomto případě. Stačí si kapkou medu potřít nevzhledný pupínek, nechat přes noc a ráno je po problému!

Doporučujeme

Články odjinud