Michal David si udělal radost a nahrál jazzové album

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Muzikant Michal David (51) se na chvíli odklonil od své popové dráhy a nahrál s baskytaristou Pavlem J. Rybou a skupinou The Fish Men CD ze společného jazzového koncertu "Live in Circus".



Udělal si tak nejen radost, ale fanouškům dokazuje, že umí dělat i jinou hudbu než muzikály a pop.

"Dnes už málokdo tuší, že mám jazzové kořeny. Ještě jako student pražské konzervatoře jsem založil jazzovou skupinu Čtyři a dokonce jsem v roce 1976 získal na Pražských jazzových dnech titul hudebník roku," zavzpomínal muzikant pro Korzo.

V roce 2009 se rozhodl pro hudební návrat ke klasice a začal jako host vystupovat právě s Pavlem J. Rybou & The Fish Men v jazzových klubech.

"Byl jsem se podívat na festivalu v Montreaux a znovu mě nadchl jazz a funky. Když děláte třicet let pop, chcete si vyzkoušet zas něco jiného. Chtěl jsem si prostě udělat radost," objasnil, proč se do projektu pustil.

Strhující nahrávka, kterou všichni společně natočili, představuje celkem osm skladeb plných energie a improvizace.

David v sestavě vystupuje především jako klávesista a zpívá výhradně 'scatem', tj. improvizovaným vokálem bez textu. Hned po vydání se CD dočkalo výborné recenze od americké hudební kritičky Pauly Edelsteinové.








ČTĚTE TAKÉ:
Hledá se ideál mužské krásy









ČTĚTE TAKÉ:
Brambory mohou prospívat lidskému zdraví, ale taky zabíjet




Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…