Mrkev zhoršuje sennou rýmu

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Snad každý nedočkavě vyhlíží, kdy se konečně zazelenají stromy a na zahradách i loukách se objeví první květy. Jarního probouzení přírody se však oprávněně obávají ti, pro něž znamená návrat alergie.

Vědci ze zdravotního odboru v japonské Fukuoce, kteří na tisícovce žen zkoumali vztah mezi potravou, již konzumují, a pylovou alergií, zjistili, že se dá tuto přecitlivělost do značné míry snížit příjmem vhodných poživatin.

Především takových, jež obsahují vápník, hořčík a fosfor. Stav naopak zhoršuje jídelníček, na němž se vyskytuje příliš mrkve, meruněk a rajčat, které mají vysoký obsah beta-karotinu. Vitamíny C a E chorobu nijak neovlivňují, ani pozitivně, ani negativně. (Plus)

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

Včera | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…