Mrkev zhoršuje sennou rýmu

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Snad každý nedočkavě vyhlíží, kdy se konečně zazelenají stromy a na zahradách i loukách se objeví první květy. Jarního probouzení přírody se však oprávněně obávají ti, pro něž znamená návrat alergie.

Vědci ze zdravotního odboru v japonské Fukuoce, kteří na tisícovce žen zkoumali vztah mezi potravou, již konzumují, a pylovou alergií, zjistili, že se dá tuto přecitlivělost do značné míry snížit příjmem vhodných poživatin.

Především takových, jež obsahují vápník, hořčík a fosfor. Stav naopak zhoršuje jídelníček, na němž se vyskytuje příliš mrkve, meruněk a rajčat, které mají vysoký obsah beta-karotinu. Vitamíny C a E chorobu nijak neovlivňují, ani pozitivně, ani negativně. (Plus)

Další články z rubriky

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Dnes | O víkendu máme konečně čas sejít se u stolu. Chceme si pochnutnat na něčem lahodném, ale nechceme…

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

18. 2. | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

16. 2. | Minidezerty do skla dokáží zachránit nejednu nečekanou návštěvu. Vyzkoušejte našich pět osvědčených…

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

16. 2. | Pokud sledujete kuchařské a gurmánské blogy, určitě vám neunikla stránka Tastejourney.cz. Její…