Multivitaminy nejsou všelékem

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Zejména lidé v pokročilejším věku nedají dopustit na multivitaminy a na preparáty obsahující stopové prvky. Jsou přesvědčeni, že jejich pravidelná konzumace je spolehlivě ochrání před útokem rozmanitých chorob. Těžkou ránu jejich víře nyní zasadili vědci ze sheffieldské Royal Hallamshire Hospital.

Ti celkem v 36 dílčích pracích, z nichž vytvořili závěrečnou studii, doložili, že se preventivní účinek multivitaminů obecně silně přeceňuje.

„Náš výzkum,“ říká vedoucí týmu Alia E-Kadiki, „nepřinesl žádné přesvědčivé doklady o tom, že prostředky obsahující multivitaminy a stopové prvky chrání seniory před infekcemi.“ (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…