Na nespavost pomáhá polštář zchlazený v lednici

Na nespavost pomáhá polštář zchlazený v lednici

V letních měsících trpí nespavostí větší počet osob než v chladných částech roku. Je to proto, že ke spánku potřebuje tělo postupně snížit teplotu. A pokud se mu to na lůžku nedaří, mozek spí špatně. Skotští vědci ale tvrdí, že pomoci může dobré větrání, bavlněné povlečení a zchlazení polštáře třeba v lednici.

„Tělo vyzařuje teplo rukama, obličejem a nohama nejvíce v čase, kdy má usnout a spát. Postupně se ochlazuje asi do čtvrté hodiny ranní. Když cokoli zabrání tomuto procesu ochlazování, pak se kvalita spánku poškodí a je těžké usnout,“ tvrdí doktor Chris Idzikowski, šéf Spánkového centra v Edinburghu.

Podle něj je také lepší spát v létě v lehkém bavlněném oblečení, které odvádí vlhkost – pot. A kdo má vážné problémy s usnutím, měl by si přes den strčit polštář do lednice a večer ho vytáhnout. Studený polštář usnutí usnadní a urychlí.

„Pomáhá také roztažení se na celé lůžko místo sbalení se do klubíčka. A před usnutím pomáhá také několik minut nechat ruce a paže pod studenou tekoucí vodou, pak je osušit a zamířit rovnou do postele,“ dodává Idzikowski.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud